Όταν ένας Βορειοηπειρώτης κρατά όπλο είναι εθνικιστής. Όταν κρατά ο Κουφοντίνας και οι Ξηροί είναι ήρωες - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Όταν ένας Βορειοηπειρώτης κρατά όπλο είναι εθνικιστής. Όταν κρατά ο Κουφοντίνας και οι Ξηροί είναι ήρωες

featured image

«Όταν ένας Βορειοηπειρώτης κρατά όπλο είναι εθνικιστής. Όταν κρατάει ο Κουφοντίνας και οι Ξηροί είναι ήρωες!». Δεν είναι δικό μου. Το “έκλεψα” από τον τοίχο του Γιώργου Αδαλή. Ελπίζω να μην έχει πρόβλημα.

Του Στρατή Μαζίδη

Και το έκανα επειδή δυστυχώς έχει δίκιο. Ο Κατσίφας δεν σκότωσε. Είχε όπλο, θα πει κανείς. Εκεί που μένει και με όσα αντιμετωπίζουν οι ομογενείς, το παράδοξο θα ήταν να μην είχε όπλο. Ένα όπλο μάλιστα που σύμφωνα με μια μαρτυρία, έφερε άσφαιρα.

Εντούτοις, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, επρόκειτο για έναν ακραίο που δεν πρέπει να ηρωοποιηθεί. Το γεγονός πως αρκετές μαρτυρίες συγκλίνουν στο ότι επέλεξε να πεθάνει έχοντας στα χείλη του την Ελλάδα, μάλλον δε λέει κάτι στον κάτοικο των επαναστατικών Βρυξελλών. Αλήθεια η ΝΔ πέρα από το να ζητά άπλετο φως, τι γνώμη έχει; Πρόκειται περί πατριώτη;

Περί ακραίου;

Το παράδοξο βέβαια είναι ότι όταν άλλοι κρατούν όπλα στην Ελλάδα, ορισμένοι δολοφόνοι κατά συρροή λογίζονται ως επαναστάτες. Λαμβάνουν άδειες, κάνουν διακοπές, βγάζουν βιβλία και χρήματα. Άλλοι πάλι αποφυλακίζονται εκμεταλλευόμενοι καινούριους σχετικά νόμους και συνεχίζουν το…θεάρεστο έργο τους.

Αυτή είναι η Ελλάδα τελικά. Και όλα αυτά τα γεγονότα, κι όλες αυτές οι προσεγγίσεις μας εξηγούν γιατί είμαστε σε ιστορική περίοδο παρακμής και συρρίκνωσης. Ίσως δε ακόμη και εξαφάνισης από το χάρτη. Κι αυτό είναι το αποτέλεσμα των δικών μας επιλογών, κανενός Σόρος ή σκοτεινού διεθνούς παράγοντα διότι για να συντελεστεί ένα έγκλημα, εκτός από το θύτη, χρειάζεται και κάποιος στη θέση του θύματος.

Μόνοι καθίσαμε…