«Η αυτόνομη πορεία του Ποταμιού είναι πρόκληση» - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

«Η αυτόνομη πορεία του Ποταμιού είναι πρόκληση»

featured image

Αυτόνομη πορεία με στόχο να μπει ξανά στη Βουλή και να συνεργαστεί στη βάση συγκεκριμένων αρχών και θέσεων με το πρώτο κόμμα, είναι η πολιτική επιδίωξη τού Ποταμιού, αναφέρει ο βουλευτής του, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το συνέδριο του Ποταμιού που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή, στο σινέ Κεραμεικός.

«Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε ανάλογα με το τι θα ψηφίσει ο ένας κι ο άλλος», προσθέτει ο κ. Μαυρωτάς, ενώ όπως επισημαίνει, «το Ποτάμι είναι ο πιο γνήσιος εκφραστής στην ελληνική πολιτική σκηνή ενός προοδευτικού φιλελεύθερου πνεύματος που έχει ανάγκη η χώρα μας στην ευρωπαϊκή της πορεία», ενώ «το γεγονός ότι δεν έχει "γραμμάτια" από το παρελθόν, ούτε πελάτες να ικανοποιήσει το κάνουν πιο αξιόπιστο σε αυτά που λέει με τόλμη και συνέπεια στη Βουλή».

Παραδέχεται ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ευνοϊκές και δείχνουν πώς πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα, όμως δηλώνει αισιόδοξος ότι θα το καταφέρει.

Επίσης κρατάει χαμηλούς τόνους απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής αναφέροντας ότι δεν αποκλείεται καθόλου η συνεργασία στη Βουλή γιατί έχουμε αρκετά κοινά πράγματα στην πολιτική μας ατζέντα.

Στο ερώτημα Κώστας Μπακογιάννης ή Παύλος Γερουλάνος για τον Δήμο Αθηναίων απαντά πως «πρόκειται για δύο σύγχρονους πολιτικούς κοντά στις αρχές μας, με τον Κώστα Μπακογιάννη να έχει ήδη δώσει δείγματα και να υπερτερεί σε εμπειρία στα αυτοδιοικητικά».

Τέλος, επιβεβαιώνει ότι θα είναι υποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου, η οποία θεσμοθετείται για πρώτη φορά, και σημειώνει ότι είναι ευκαιρία να φύγει η «μομφή» που έχουν κολλήσει στο Ποτάμι ότι είναι προσωποπαγές κόμμα εφόσον δημιουργούνται και άλλες θέσεις ευθύνης.