Προμηθέας: Από την ΕΟΚ μας είπαν μην κατεβείτε να αγωνιστείτε - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Προμηθέας: Από την ΕΟΚ μας είπαν μην κατεβείτε να αγωνιστείτε

featured image

Ο ορισμός για τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου του αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στην Πάτρα, δεν βρίσκει σύμφωνο τον Προμηθέα, καθώς δύο ημέρες αργότερα, την Τετάρτη 7 του μήνα, πρέπει να αγωνιστεί στο Στρασβούργο με την τοπική ομάδα, για τους ομίλους του Basketball Champions League.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αχαϊκή ΚΑΕ, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αγνόησε αυτό το γεγονός και »μετέφερε το “πρόβλημα” της ομάδας του Παναθηναϊκού στη δική μας ομάδα». Επίσης, γίνεται λόγος ότι η απάντηση του αρμόδιου ανθρώπου της ΕΟΚ ήταν «κι ας μην συμφωνείτε εγώ θα μεταφέρω τον αγώνα τη Δευτέρα κι αν δεν μπορείτε, μην κατεβείτε να αγωνιστείτε!!!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προμηθέα Πατρών:

«Ο αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδας Προμηθέας Πάτρας – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, όπως και οι υπόλοιποι τρεις αγώνες της προημιτελικής φάσης ,ήταν ορισμένοι να γίνουν το διήμερο 3 και 4 Νοεμβρίου 2018. Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 ο Πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΟΚ, κ. Γολέμης, επικοινώνησε με το Πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ κ. Μήλα και του μετέφερε το αίτημα του Παναθηναϊκού για μεταφορά του αγώνα τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου με την αιτιολογία ότι η ομάδα του Παναθηναϊκού λόγω του αγώνα της Παρασκευής 2 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας δεν έχει ικανοποιητικό χρόνο για να ξεκουραστεί. Η απάντησή μας ήταν πως δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στην αλλαγή αυτή γιατί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου έχουμε σημαντικό εκτός έδρας αγώνα στο Στρασβούργο και για τον ίδιο ακριβώς λόγο αν γίνει η μετάθεση του αγώνα τη Δευτέρα θα μεταφερθεί το “πρόβλημα” της ομάδας του Παναθηναϊκού στη δική μας ομάδα. Με έκπληξη ακούσαμε το κ. Γολέμη να απαντά ότι "κι ας μην συμφωνείτε εγώ θα μεταφέρω τον αγώνα τη Δευτέρα κι αν δεν μπορείτε, μην κατεβείτε να αγωνιστείτε!!!"

Μισή ώρα αργότερα μας εστάλη με mail το πρόγραμμα με τον αγώνα κυπέλλου Προμηθέας – Παναθηναϊκός να έχει ορισθεί τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018. Αμέσως, λειτουργώντας θεσμικά, καταθέσαμε εγγράφως τις αντιρρήσεις μας στην ΕΟΚ για τη αυθαίρετη διαδικασία και την παράνομη αυτή απόφαση αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη απάντηση.

Αναγκαζόμαστε λοιπόν να θέσουμε δημοσίως προς την ΕΟΚ τα ερωτήματά μας.

Για ποιο λόγο έγινε αυτή η αλλαγή στην ημέρα τέλεσης του αγώνα; Ποιο είναι το επίσημο πρωτοκολλημένο έγγραφο που εξηγεί τους λόγους που η φιλοξενούμενη ομάδα επικαλείται για να γίνει αυτή η αλλαγή;

Με ποια διαδικασία ο κ. Γολέμης γνωρίζοντας τη μη σύμφωνη γνώμη μας για αλλαγή της ημερομηνίας του αγώνα προέβη στην αλλαγή; Συνεδρίασε η Επιτροπή ή μόνος του αυθαίρετα πήρε αυτή την απόφαση;
Για ποιο λόγο ο κ. Γολέμης άσκησε διακριτική μεταχείριση υπέρ μιας ομάδας που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα εναντίον μιας ομάδας που αγωνίζεται στο Champions League;

Έχει άραγε συνειδητοποιήσει η ΕΟΚ τι σημαίνει για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ η μονομερής και αυθαίρετη αποδοχή ενός τέτοιου αιτήματος ;

Το ελάχιστο, που έχει να κάνει ο κ. Γολέμης, είναι, έστω και καθυστερημένα, να τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες και να συγκαλέσει εκτάκτως την Επιτροπή Πρωταθλήματος για να εισηγηθούν αιτιολογημένα για την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα με γνώμονα το δίκαιο της ΕΟΚ και φυσικά δίχως διακριτική μεταχείριση υπέρ μιας εκ των δύο ομάδων.

Οι θεσμικές διαδικασίες είναι υπεράνω όλων μας

Σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως αν η ΕΟΚ κάνει το αυτονόητο και τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες ή παραμείνει στην αυθαίρετη αυτή λογική, όποτε κι αν τελικά τελεστεί ο αγώνας εμείς θα αγωνιστούμε κανονικά στο θεσμό του Κυπέλλου, γιατί όπως τονίσαμε, οι θεσμοί είναι πάνω από όλους μας. Κι έστω κι αν κάποιοι δεν τους σέβονται εμείς θα τους σεβαστούμε. Γι’ αυτό, καλούμε όλους τους φιλάθλους του Προμηθέα, με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες και είμαστε συνοδοιπόροι στο δύσκολο αγώνα που δίνουμε, να γεμίσουν το γήπεδό μας και να ενισχύσουν τους παίκτες μας.

Θα πρέπει, όμως, να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η διακριτική αυτή μεταχείριση της ΕΟΚ υπέρ των ομάδων που συμμετέχουν στην Euroleague σε βάρος των ομάδων που συμμετέχουν στο Basketball Champions League, σε συνδυασμό με την μη προστασία μας από την Ευρωπαϊκή διοργανώτρια αρχή, την οποία είχαμε ήδη ενημερώσει, μας αναγκάζουν να επανεξετάσουμε τη μελλοντική μας στάση σε σχέση με την όποια πιθανή Ευρωπαϊκή μας πορεία.

Από την ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας».