Ο Μισέλ Μπαρνιέ διαψεύδει ότι υπάρχει συμφωνία Λονδίνου-Βρυξελλών για τις αγορές - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Ο Μισέλ Μπαρνιέ διαψεύδει ότι υπάρχει συμφωνία Λονδίνου-Βρυξελλών για τις αγορές

featured image

Ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ διέψευσε σήμερα ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, με την οποία θα δίνεται στις βρετανικές εταιρείες πρόσβαση στις αγορές της ΕΕ και μετά το διαζύγιο, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Times.

«Παραπλανητικά ρεπορτάζ για το Brexit και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες», έγραψε στο Twitter ο Γάλλος διαπραγματευτής. «Υπενθύμιση: η ΕΕ μπορεί να χορηγεί και να ανακαλεί αυτόνομα την ισοδυναμία (σ.σ. την πρόσβαση) σε ορισμένες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Όπως και με τρίτες χώρες, η ΕΕ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε στενό διάλογο με το Ηνωμένο Βασίλειο, σεβόμενη απολύτως την αυτονομία των δύο πλευρών», συνέχισε.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας ανέφερε ότι επιτεύχθηκε μια προσωρινή συμφωνία που καλύπτει όλες τις διαστάσεις μιας μελλοντικής εταιρικής σχέσης ως προς τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, καθώς και την ανταλλαγή δεδομένων.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι χαρακτήρισε «εικασίες» τις πληροφορίες αυτές ενώ ο υπουργός Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι να συμφωνηθούν όλα».