ΤΑ “ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ” ΤΗΣ SIEMENS ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΑΥΡΑ - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΤΑ “ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ” ΤΗΣ SIEMENS ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΑΥΡΑ

featured image

Να εξεταστούν κατ΄ αντιπαράσταση Γεωργίου – Σέκερης…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή - αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Πριν λίγες ημέρες (Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018) στο άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα: «Καθαρά… τα “μαύρα ταμεία” της Siemens» ανέλυα, πως μετά τις πρώτες απολογίες των κατηγορουμένων της δίκης των “64ρων” για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, όλα τείνουν στο να βγουν καθαρά, τελικά, αυτά τα “μαύρα ταμεία”, που εξαγόρασαν πολιτικό προσωπικό της χώρας και εν τέλει, όλοι θα βγουν αθώες περιστερές! Όμως, στη Γερμανία – έδρα της πολυεθνικής Siemens – έχουν μάλλον, άλλη άποψη γι΄ αυτά τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής εταιρείας! Πιο συγκεκριμένα: Η πολύ μεγάλης κυκλοφορίας – διεθνώς – γερμανική εφημερίδα Bild έχει προχθεσινό της τίτλο: «Ο Uriel Sharef 74 ετών κατηγορείται εκ νέου για απιστία»: Στο δε ρεπορτάζ η γερμανική εφημερίδα λέγει: «Ο Uriel Sharef την Τρίτη το πρωί εμφανίστηκε στο Εφετείο του Μονάχου, κατηγορούμενος για δεύτερη φορά για απιστία. Την πρώτη φορά είχε αθωωθεί! Ως γνωστόν το 2006 ανακαλύφθηκε ένα παγκόσμιο κύκλωμα “μαύρων ταμείων” και δωροδοκιών της Siemens! Για το λόγο αυτό, πολλοί γνωστοί manager της εταιρείας ανά τον κόσμο απομακρύνθηκαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες! Ο Uriel Sharef απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες το 2014, όταν δεν επιβεβαιώθηκαν τα ενοχοποιητικά στοιχεία, τα οποία αφορούσαν την κατηγορία της απιστίας! Ωστόσο σήμερα, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, τέσσερα χρόνια μετά επαναφέρει εκ νέου το κατηγορητήριο! Σε δηλώσεις του ο Uriel Sharef είπε χαρακτηριστικά: “Μετανοώ για τα λάθη μου. Η πρακτική αυτή έχει τις ρίζες της 33 χρόνια πίσω”! Να σημειώσουμε ότι ο Uriel Sharef ήταν από το 1991 – 1996 επικεφαλής της Siemens στην Κολομβία! Σύμφωνα με την Εισαγγελία της Γερμανίας, είχαν βρεθεί 35 εκατ. $, τα οποία είχαν δοθεί από τη SAG (Siemens Γερμανίας) για χρηματοδότηση κάποιων έργων στην Κολομβία! Το 2000 ο Uriel Sharef είχε αναρριχηθεί στην κεντρική διοίκηση της SAG! Με την είσοδο της Siemens στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι έλεγχοι της εταιρείας εντατικοποιήθηκαν και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να υπάρχουν ταμεία εκτός ισολογισμών! Παρ΄ όλα αυτά, το 2004 βρέθηκαν στους ισολογισμούς της Siemens Κολομβίας και της Βενεζουέλας λογιστικές παρατυπίες. Ο Uriel Sharef δηλώνει ότι, θα έπρεπε να έχει ελέγξει, αν υπήρχαν χρηματικά ποσά σε εξωλογιστικούς λογαριασμούς, στην περίοδό του! Όμως, θα έπρεπε κανονικά, αυτήν την απορία να την έχει εκδηλώσει πιο μπροστά! Θα θυμίσουμε επίσης, ότι ο Top Manager της Siemens Κολομβίας πλήρωσε τέσσερα εκατ. ευρώ στην SAG! Τώρα τον περιμένει το ενδεχόμενο της προφυλάκισής του»! Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, όλοι κοντεύουμε να πιστέψουμε, ότι για όλη την κακοδιαχείριση, κατασπατάληση και αρπαγή του δημοσίου χρήματος στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ευθύνονται μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Τάσος Μαντέλης και ο Γιάννος Παπαντωνίου!

Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση Γερμανών κατηγορουμένων…

Στην εν εξελίξει δίκη “των 64ρων” στο Εφετείο Κακουργημάτων, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 απολογήθηκε ο πρώην Οικονομικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών (COM) της Siemens AG (Γερμανίας), Thomas Ganswindt, κατηγορούμενος στην παρούσα δίκη των Αθηνών! Φάνηκε ιδιαίτερα διαβασμένος και άκρως αποκαλυπτικός, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση κατά του προκατόχου του Michael Kutschenreuter και σήμερα συγκατηγορούμενου, όχι μόνο στην παρούσα δίκη, αλλά και σε αυτήν του C4i (Command, Control, Coordination, Communication & Intelligance, δηλαδή, Διοίκηση, Έλεγχος, Επικοινωνία, Συντονισμός και Ενοποίηση)! Το οποίο σύστημα C4i, παρουσίασε στις 13/5/2004 στην Αθήνα η προμηθεύτρια εταιρεία SAIC. Δηλαδή, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το οποίο ουδέποτε παραδόθηκε και ας χρυσοπληρώθηκε από το υστέρημα του ελληνικού λαού! Για το λόγο αυτό η Έδρα της δίκης “των 64ρων”, ζήτησε την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση των δυο Top Manager Γερμανών περί τα οικονομικά της πολυεθνικής εταιρείας, κατηγορουμένων!

Να εξεταστούν κατ΄ αντιπαράσταση οι Γεωργίου – Σέκερης…

Προσωπικά συγχαίρουμε την Έδρα και ειδικότερα τον Πρόεδρό της, γι΄ αυτήν την πρωτοβουλία που καταδεικνύει τη βούληση για να αναδειχτεί όλη η αλήθεια! Ωστόσο, εμείς θα επαναφέρουμε ένα πάγιο αίτημά μας, που σήμερα γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο και ουσιαστικό! Λόγω και της ολικής αμνησίας που υπέστη κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος Ηλίας Γεωργίου! Ο επικεφαλής του Τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ελλάδος (COM), του υπ΄ αριθμ. 2 ανώτατου στελέχους της εταιρείας στην Ελλάδα και ο οποίος διαχειριζόταν εν λευκώ όλες τις Συμβάσεις της Siemens με τον κρατικό (τότε) ΟΤΕ! Δηλαδή, της κατ΄ αντιπαράστασης εξέτασης του Ηλία Γεωργίου και του υφισταμένου του εκείνη την περίοδο, ουσιώδους μάρτυρα στην παρούσα δίκη Ευαγγέλου Σέκερη! Ο οποίος κατέθετε για περισσότερες από 20 ώρες τον περασμένο Οκτώβριο (2017), λέγοντας άκρως αποκαλυπτικά θέματα, που απέκρυψαν επιμελώς τα Συστημικά ΜΜΕ! Αφού, από τη δίκη είναι μάρτυρας ο Ευάγγελος Σέκερης, αλλά δεν είναι ο Δημήτρης Αβράμπος… …που την εποχή εκείνη ήταν υποδιευθυντής του COM, όπως και ο Ευάγγελος Σέκερης!
Από τα αριστερά προς τα δεξιά στο Μέγαρο του ΟΤΕ: Χρήστος Καραβέλας, Juergen Hickman,  Bernhard Dombek, Ηλίας Γεωργίου. Στην πίσω σειρά: Ευάγγελος Σέκερης και Δημήτρης Αβράμπος.
Γιατί δεν μπορεί να είναι μάρτυρας ο Ευάγγελος Σέκερης και να μην είναι ο Δημήτρης Αβράμπος! Ποιος θα μας εξηγήσει αυτήν την επιλεκτικότητα; Πού είναι επίσης, οι: Bernhard Dombek: Γενικός Διευθυντής της Siemens AΕ, που υπέγραψε όλες τις Συμβάσεις με τον ΟΤΕ; Juergen Hickman: Διευθυντής του COM Μονάχου στον οποίο “έδινε” λογαριασμό ο Ηλίας Γεωργίου; Συνεχή τα σούρτα – φέρτα του Γερμανού, εκείνη την εποχή στην Παιανία στο αρχηγείο του “συνέταιρου” της Siemens στο “μεγάλο φαγοπότι” με τον  Σωκράτη Κόκκαλη; Νικόλαος Τάτσικας: Διευθυντής Τομέα Οργάνωσης και Μηχανοργάνωσης της Siemens AΕ και ακολούθως Γενικός Διευθυντής της Siemens Τηλεβιομηχανικής στη Θεσσαλονίκη (ενδεχομένως να γνωρίζει περισσότερα από τον Ηλία Γεωργίου); Παναγιώτης Κρέπαπας: Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Siemens AΕ (σ.σ. που συνυπέγραψε την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη); Επανέρχομαι σύντομα με συγκλονιστικό ρεπορτάζ…