Προβληματισμός για το παράβολο 50 ευρώ για τη ποινική δίωξη της κλοπής - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Προβληματισμός για το παράβολο 50 ευρώ για τη ποινική δίωξη της κλοπής

featured image

Για την τροποποίηση του Ποινικού κώδικα και την ποινική δίωξη των εγκλημάτων που αφορούν την κλοπή έκανε λόγο σε ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αριστείδης Φωκάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φωκάς επισημαίνει ότι από τη στιγμή που ενδέχεται να απαιτείται έγκληση και καταβολή παραβόλου 50 ευρώ για να ασκηθεί ποινική δίωξη για κλοπή (σύμφωνα με το άρθρο 372), ο πολίτης δυστυχώς θα διστάζει να υποβάλλει έγκληση, γιατί δεν θα έχει αρωγό την αστυνομία, που έως τώρα ενεργούσε αυτεπάγγελτα.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Παράλληλα, σημειώνει πως θα έγκειται ο φόβος στοχοποίησης ή αντιποίνων από τον δράστη, ενώ, όποτε ο πολίτης προβαίνει σε υποβολή έγκλησης ενδέχεται να ζητά την προστασία και Δικηγόρου πλέον για να προστατεύσει την περιουσία του, αφού η διαδικασία της έγκλησης δεν είναι μια απλή διαδικασία την οποία θα γνωρίζει.

Επομένως, ο κ. Φωκάς ερωτάει τον κ. Υπουργό:

Προβλέπεται να αποσυρθεί η τροποποίηση αυτή του Ποινικού Κώδικα, ώστε το αδίκημα της κλοπής να παραμείνει αυτεπάγγελτη διαδικασία χωρίς να χρειάζεται να κινεί τη διαδικασία της έγκλησης ο πολίτης; Προβλέπεται η εξαίρεση του παραβόλου των 50 ευρώ από τον πολίτη, ώστε να κινήσει τη διαδικασία της έγκλησης;

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ