Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ολέθριες προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ολέθριες προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος

featured image

«Λυπάμαι που η συζήτηση αυτή, που αποτελεί κατά τεκμήριο κορυφαία διαδικασία που εμπλέκεται το Κοινοβούλιο, γίνεται με τα έδρανα της Βουλής άδεια. Η αναθεώρηση ουσιαστικά μένει μετέωρη. Επιβεβαιώνεται ότι ακόμα και ο καταστατικός χάρτης της χώρας αντιμετωπίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κομματικό εργαλείο για φτηνό αντιπερισπασμό». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ολέθριες προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος. «Η κυβέρνηση αποφάσισε να συμπιέσει τη συζήτηση 80 άρθρων του Συντάγματος σε μόλις 18 συνεδριάσεις και κατέληξε να καταθέσει μια πρόταση κάποιων σελίδων γεμάτη από διατάξεις επικίνδυνες και βερμπαλισμούς» τόνισε.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Η ΝΔ κατέθεσε μία συγκροτημένη πρόταση με αλλαγές σε 59 άρθρα από τα 120. Κατάργηση 8 παρωχημένων διατάξεων. Να θυμίσω τον δεκάλογο των σημαντικών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Προτείναμε η επιλογή ανώτατων δικαστικών να περάσει από την κυβέρνηση στη Βουλή. Σύγχρονη δημόσια διοίκηση, αξιοκρατία, αξιολόγηση. Ενδυνάμωση Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ενίσχυση του κράτους πρόνοιας. Σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Υποχρέωση ισοσκελισμένων προϋπολογισμός. Πλήρης αυτονομία κρατικών πανεπιστημίων, αλλά και δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων με εποπτεία ανεξάρτητης Αρχής», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Άλλωστε ο κ. Κατρούγκαλος το ομολόγησε ότι κύριος στόχος τους είναι να αποτρέψουν τις αλλαγές που θέλει η Νέα Δημοκρατία για 10 χρόνια» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είχα εισηγηθεί να ψηφιστούν όλα τα άρθρα που θεωρούμε και οι δυο ότι πρέπει να αναθεωρηθούν και η επόμενη Βουλή να αποφασίσει το περιεχόμενό τους» είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε και ανέδειξε με τη διαδικασία που ακολούθησε τις διαφορές των δύο κομμάτων για το Σύνταγμα. «Εμείς ζητήσαμε μέγιστη δυνατή συναίνεση για ένα Σύνταγμα που θα είναι πυξίδα ενός μοντέρνου κράτους» τόνισε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ