Γεωργιάδης: Θα πανηγυρίσουμε όταν επιστρέψουν πίσω τα παιδιά της Ελλάδας - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Γεωργιάδης: Θα πανηγυρίσουμε όταν επιστρέψουν πίσω τα παιδιά της Ελλάδας

featured image

H επιστροϕή  των νέων Ελλήνων στην Ελλάδα είναι το στοίχημα που θέτει η ΝΔ εϕόσον το εκλογικό σώμα τής δώσει τη νίκη στις εθνικές εκλογές του 2019, όπως επισήμανε σήμερα, από το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελϕών, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Αδωνις Γεωργιάδης. Επισήμανε ακόμη ότι για να πετύχει τις αναγκαίες μεγάλες τομές στη χώρα, όπως αυτές που αϕορούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το άρθρο 24 του Συντάγματος και το Συνταγματικό Δικαστήριο, η ΝΔ θα χρειαστεί ευρύτερες συναινέσεις και προς αυτή την κατεύθυνση δεν απέκλεισε τη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ.

Επισήμανε ότι πλέον θεωρεί μηδενική την πιθανότητα νέων εκλογών, με αϕορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ σε ό,τι αϕορά τις εκλογές του Μαΐου τόνισε πως οποιοδήποτε αποτέλεσμα που θα δώσει στο κόμμα του πάνω από 26% ή πάνω από 3,5 μονάδες διαϕορά θα είναι ο μεγαλύτερος θρίαμβος.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συζήτησης με τον δημοσιογράϕο Γιώργο Κουβαρά και ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο θετικό διακύβευμα για τις εθνικές εκλογές ή αν το μόνο ζητούμενο είναι να ϕύγει από την εξουσία η σημερινή κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε: «Δεν εργαζόμαστε για τη νίκη του Κ. Μητσοτάκη στη λογική να ϕύγει ο Τσίπρας (...) Εμείς θα πανηγυρίσουμε όχι τη βραδιά των εκλογών, αν ο λαός μας δώσει τη νίκη, αλλά την ημέρα που τα παιδιά μας θα γυρίσουν στην Ελλάδα και θα βρίσκουν δουλειά εδώ. Αυτό ειναι το στοίχημα της ΝΔ». Πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα εϕαρμόσει ταχέως ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, καθώς όπως επισήμανε η Ελλάδα χρειάζεται ταχύτητα και «πιστεύω ακράδαντα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα τη δώσει».

Κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις ότι η ΝΔ υποστηρίζει την ακροδεξιά και τον ϕιλελευθερισμό, ο κ.Γεωργιάδης επισήμανε ότι η απάντηση που δίνει στον ελληνικό λαό είναι ότι «προϕανώς η ΝΔ δεν μπορεί να είναι παράταξη των άκρων στην Ελλάδα», ενώ σε ό,τι αϕορά τη χτεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα ζητήσει την αποβολή του Ορμπάν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, εξαιτίας της πολιτικής του για το μεταναστευτικό τόνισε: «Ο κ.Ορμπάν, πολύ καλά για την Ουγγαρία ενδεχομένως, λέει πως έχει κλειστά σύνορα και δεν δέχεται κανέναν. Αυτό όμως για την Ελλάδα και τις χώρες του Νότου σημαίνει "βρείτε τα μόνοι σας και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας με όσους μπαίνουν". Αυτό δεν είναι ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ούτε ευρωπαϊκή πολιτική». Υπενθύμισε ότι το σύνολο των ελληνικών κομμάτων έχουν τοποθετηθεί κατά της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και πρόσθεσε ότι «θα ήταν παράλογο και οξύμωρο κάποιοι οι οποίοι έχουν ανησυχίες για το μεταναστευτικό να υποστηρίζουν την πολική του Ορμπάν, που είναι ευθέως αντίθετη με τα ελληνικά συμϕέροντα».

Σε ερώτημα σχετικά με το αν εκλογική επικράτηση της ΝΔ θα βάλει τέλος στον διχασμό που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα πάνω στο δίπτυχο "μνημόνιο-αντιμνημόνιο" και το αν θα υπάρξει ρεβανσισμός, ο κ.Γεωργιάδης απάντησε: «Είμαστε κατά του διχασμού και μακριά από εμάς ο ρεβανσισμός, είμαστε εξαιρετικά κατά. Άλλο όμως ο ρεβανσισμός και άλλο η δικαιοσύνη». Πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα ψάξει όλη την περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα σε όλα τα επίπεδα, γιατί ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει τι έγινε και τόνισε: «εύχομαι να μη βρούμε τίποτα για κανέναν».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ακόμη ότι η ΝΔ χρειάζεται την αυτοδυναμία, επειδή «ο κύριος Τσίπρας έχει βάλει μπροστά μας τη νάρκη της απλής αναλογικής» και πρόσθεσε ότι «αν αυτή η νάρκη δεν ϕύγει μπροστά από την Ελλάδα, τότε η χώρα κινδυνεύει στα επόμενα χρόνια να μπει σε ένα χάος άνευ προηγουμένου κι αυτό σίγουρα θα είναι πολύ κακό για την οικονομία». «Δεν θα μπορέσουμε να πείσουμε κανέναν επενδυτή να βάλει τα λεϕτά του στην Ελλάδα, αν δεν γνωρίζει ότι θα μπορούμε να έχουμε πολιτική σταθερότητα», τόνισε, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση απαιτείται και η συναίνεση.

Ως προς το αν η προεδρική εκλογή θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέες εκλογές, ο κ.Γεωργιάδης τόνισε: «Δεν έχω καμία ανησυχία ότι η προεδρική εκλογή θα επηρεάσει τις εξελίξεις. Έχω ανησυχία για το πώς θα είναι η κατάσταση σε σχέση με τις αντιδράσεις των Εξαρχείων και των κουκουλοϕόρων». Είπε ότι τον ανησύχησε η ταυτόχρονη επίθεση χθες σε διάϕορα αστυνομικά τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς αυτό δείχνει «ότι ένας στρατός κατά της ελληνικής δημοκρατίας» ϕτιάχνεται σε αυτούς τους χώρους με την ανοχή της παρούσας κυβέρνησης. «Γιατί δεν τους πιάνουν; Γιατί δεν αλλάζουν τη νομοθεσία; Είχε ψηϕίσει η Νέα Δημοκρατία επί Κ.Καραμανλή να είναι κ άποιος με κουκούλα κακούργημα. Γιατί το άλλαξαν; (...) Αν την επόμενη εβδομάδα κάποιος αστυνομικός που θα βρεθεί απέναντι από έναν μολοτωϕόρο ϕοβηθεί και βγάλει πιστόλι και πυροβολήσει στον αέρα, τι θα γίνει; (...) Ως πότε θα το βλέπουμε αυτό και δεν θα κάνουμε τίποτα;», διερωτήθηκε.

Σχετικά με το αν η ΝΔ θα αλλαξει τον εκλογικό νόμο πριν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε: «εϕόσον εχουμε αυτοδυναμία και όλα έχουν πάει καλά, ασϕαλώς και θα αλλάξει άμεσα τον εκλογικό νόμο», καθώς αίσθηση χάους και ακυβερνησίας επηρεάζει αρνητικά τη θέση των αγορών για την Ελλάδα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ