Πάιατ: Η Βόρεια Ελλάδα θα αποκομίσει τα μεγαλύτερα οφέλη από τη Συμφωνία των Πρεσπών - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Πάιατ: Η Βόρεια Ελλάδα θα αποκομίσει τα μεγαλύτερα οφέλη από τη Συμφωνία των Πρεσπών

featured image

Την άποψη ότι τα μεγαλύτερα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών θα είναι στη Βόρεια Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο Αμερικάνος pρέσβης, Τζέφρι Ρ. Πάιατ. Όπως είπε, η Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει τον ιστορικό της ρόλο, αυτόν της πρωτεύουσας των Βαλκανίων.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Φυσικά, υπάρχει μεγάλη πρόθεση τώρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είμαι πεπεισμένος ότι τα μεγαλύτερα οφέλη της Συμφωνίας θα είναι εδώ, στη Βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει τον ιστορικό της ρόλο, αυτόν της πρωτεύουσας των Βαλκανίων, της πύλης των δυτικών Βαλκανίων στις παγκόσμιες αγορές. Και το λιμάνι της πόλης είναι προφανώς σημείο - κλειδί σε αυτή την προσπάθεια και είμαι χαρούμενος που συνεισφέρουμε με τη συμμετοχή μας εδώ», ανέφερε ο κ. Πάιατ.

Σήμερα ο Αμερικάνος πρέσβης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, συνάντησαν από κοντά τους στρατιώτες των ΗΠΑ, οι οποίοι βρίσκονται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για να ακούσουν τις εντυπώσεις τους από άσκηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρας μας, στην περιοχή του Βόλου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ