Μοράλες: Στη Βολιβία μας έκλεβαν τα δημόσια αγαθά μας και ξεσηκωθήκαμε - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Μοράλες: Στη Βολιβία μας έκλεβαν τα δημόσια αγαθά μας και ξεσηκωθήκαμε

featured image

Αναφορά στα 500 χρόνια που χρειάστηκε να περάσουν για να αποφασίσουν οι Βολιβιανοί να πάρουν την τύχη στα χέρια τους έκανε ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Υπήρξαν τρεις πολιτικοί που έκαναν ότι χειρότερο μπορούσαν να κάνουν στη χώρα μας», είπε ο Έβο Μοράλες, τονίζοντας πως και οι τρεις είχαν σπουδάσει στην Αμερική και στην Ευρώπη και στην ουσία δίχασαν την κοινωνία για να μπορούν να κυβερνούν.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Μας έκλεβαν τα δημόσια αγαθά μας», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βολιβίας. «Τι έγινε; μια δημοκρατική επανάσταση, ξεσηκωθήκαμε με πρωταγωνιστές τους αγρότες», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Κάναμε ένα κοινοβούλιο για να φτιάξουμε τη Βολιβία που στηρίζεται στο κοινωνικό κομμάτι, την οικονομία», είπε ο Έβο Μοράλες, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στα όσα συνέβησαν στη χώρα του.

Στην δεκαετία του ‘50 υπήρχε ένα κόμμα που κέρδιζε με πάνω από 50%, είπε ο Έβο Μοράλες, και υπογράμμισε πως εκείνος δεσμεύτηκε στο λαό του για κοινοβουλευτική δημοκρατία.

«Οι αντίπαλοι μου έλεγαν ότι δεν θα εκλεγώ», πρόσθεσε για να συμπληρώσει πως ένα χρόνο μετά όλοι παραδέχονταν πως κάτι γίνεται τελικά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ