Κουτσούμπας: Εμπνεόμαστε απ - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Κουτσούμπας: Εμπνεόμαστε απ

featured image

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της αποψινής ομιλίας στο Χαϊδάρι, είπε ότι «υποκλινόμαστε στη μνήμη όλων των θυμάτων της χούντας» και απέτισε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και βασανίστηκαν, καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιτάχθηκαν και αγωνίστηκαν ενάντια στους πραξικοπηματίες.

Επισήμανε ότι «η στρατιωτική δικτατορία, που επιβλήθηκε την 21η Απρίλη 1967, ήταν μια μορφή της δικτατορίας του κεφαλαίου, μια άλλη μορφή άσκησης της καπιταλιστικής εξουσίας» και «απόδειξη, πως η αστική τάξη, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη πορεία των συμφερόντων της, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να εναλλάσσει την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία με ανοιχτά δικτατορικές μορφές διακυβέρνησης».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Ανέφερε ότι «ανάμεσα στα «έργα και τις ήμερες» της χούντας, ξεχωρίζει το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο, που έδωσε το έναυσμα για την τουρκική εισβολή στο νησί».

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τόσο «τις ισχυρές φωνές ηττοπάθειας και εκείνων των χρόνων» όσο και τις «φωνές του συμβιβασμού, ιδιαίτερα όταν η χούντα προσπάθησε να μασκαρευτεί με τη λεγόμενη «φιλελευθεροποίηση» του Μαρκεζίνη, όπως οι πρόγονοι του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι οι ίδιοι που τώρα έχουν κάνει σημαία τους την «αναγκαία προσαρμογή» υπογράμμισε.

«Εμπνεόμαστε απ" την ιστορία της αντιδικτατορικής πάλης, διδασκόμαστε, μπορούμε να γκρεμίσουμε τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, τους απόγονους των βασανιστών της χούντας απ" την τρίτη θέση. Να τους στείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, μαζί με τους χουντικούς που θαυμάζουν.

Μόνο με ισχυρό το ΚΚΕ, μπορεί να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά και ο φασισμός, γιατί είναι ο μόνος πραγματικός αντίπαλος του συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει» υπογράμμισε.

«Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, της «Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, θα είναι το καινούργιο, το διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα, που θα δώσει αισιοδοξία, ανάταση στο λαό μας» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Αναφέρθηκε στην αισιοδοξία και ανάταση «ακόμα και σε όσους δεν μας ψήφισαν» από την εκλογή του κομμουνιστή δημάρχου, Μιχάλη Σελέκου, στο Χαϊδάρι και σημείωσε ότι «στο Χαϊδάρι, στην Πάτρα, στην Καισαριανή, στην Πετρούπολη, στην Ικαρία» οι κομμουνιστές δήμαρχοι «στάθηκαν αμετακίνητοι στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά με ακόμα περισσότερους δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους σε όλη την Ελλάδα».

Είπε ότι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα στην Ευρωβουλή και θα συνεχίσουν να καταψηφίζουν όλα τα μέτρα που στρέφονται κατά των εργαζομένων και να αποκαλύπτουν όλα όσα αντιλαϊκά αντεργατικά αποφασίζονται, για να γίνουν μετά κατευθύνσεις προς τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου σε κάθε χώρα.

«Στις ευρωεκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μπορούμε να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων» είπε, τονίζοντας ότι το δυνατό «ΝΑΙ» στο ΚΚΕ σημαίνει «ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού», «πιό δυνατό αγώνα ενάντια στα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς εποπτείας της ΕΕ», γνήσια έκφραση της λαϊκής αντίθεσης στην ΕΕ και ταυτόχρονα «πανευρωπαϊκό μήνυμα αισιοδοξίας, μαχητικότητας και αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, σε Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που παλεύουν σε δύσκολες συνθήκες για να «πάρει τα πάνω του» το εργατικό-λαϊκό κίνημα σε κάθε χώρα».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι οι εργαζόμενοι «δεν έχουν κανένα λόγο να χειροκροτούν, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ στραγγίζει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ απ" τις τσέπες τους για να πληρώσει το ΔΝΤ» καθώς «τα 3,5 δις ευρώ που θα δοθούν στο ΔΝΤ είναι τα ματωμένα πλεονάσματα».

Σημείωσε ότι την ίδια ώρα που ο λαός «ματώνει για να αποπληρώσει ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τα δωράκια στο κεφάλαιο, όπως με τη μείωση ακόμα και αυτής της εθελοντικής φορολογίας των εφοπλιστών».

«Αιτία της αντιλαϊκής πολιτικής δεν είναι το ΔΝΤ. Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας τη ΝΔ, καθορίζεται κυρίως από την ανάγκη των μονοπωλίων για να έχουν μεγάλη κερδοφορία. Γι" αυτό και εφαρμόζεται και σε χώρες χωρίς μνημόνια, ΔΝΤ, και υπέρογκο κρατικό χρέος. Αυτός είναι ο πυρήνας της πολιτικής της ΕΕ που δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνο προς το χειρότερο» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «απεγκλωβισμός από «την πολιτική των μνημονίων» και απαλλαγή του λαού από το κρατικό χρέος, δεν σημαίνει απλά να φύγει το ΔΝΤ. Σημαίνει αποδέσμευση της χώρας απ" τα δεσμά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της εξουσίας των μονοπωλίων».

Ανέφερε ότι «η δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη» του κ. Τσίπρα και η «βιώσιμη ανάπτυξη» του κ. Μητσοτάκη, αλλά και των στηριγμάτων τους στο δήμο και την περιφέρεια, στο Χαϊδάρι συναντιούνται, στο Σκαραμαγκά, όπου τα λεγόμενα αναπτυξιακά τους σχέδια, βάζουν στο χέρι μια ολόκληρη περιοχή «φιλέτο», που αντί να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού θα καταλήξει να γεμίζει με κέρδη τις τσέπες κάποιων εφοπλιστών, μεγαλοεπιχειρηματιών».

Είπε ότι «ο λαός με μπροστάρη τους κομμουνιστές στο δήμο, αξίζει να παλέψει για να αποδοθεί το σύνολο της έκτασης των 220 στρεμμάτων του προβλήτα του Σκαραμαγκά στο δήμο Χαϊδαρίου για ελεύθερη και δωρεάν χρήση από το λαό της περιοχής» με κάλυψη του συνόλου του απαιτούμενου ποσού για την ανάπλαση της περιοχής από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει να παρθούν με ευθύνη της κυβέρνησης όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων - μεταναστών που η κυβέρνηση με την ΕΕ κρατάει εγκλωβισμένους στο Σκαραμαγκά και χιλιάδες άλλους στη χώρα, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είπε ότι και σε αυτά καθρεφτίζεται «η δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ και η «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ», και ταυτόχρονα τα Ναυπηγεία αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι σημαίνει «καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, καταστροφή, δηλαδή, μεγάλων παραγωγικών δυνάμεων».

«Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και συνολικά η ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, θα μπορούσε, με εργατική εξουσία και οικονομία να έχει μεγάλη συμβολή και ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων» τόνισε, αναπτύσσοντας στη συνέχεια της ομιλίας του την πρόταση του ΚΚΕ.

Είπε, επίσης, ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά «είναι μπλεγμένα στους γενικότερους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων και της σημερινής, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», αλλά και ότι «μαίνεται ο ανταγωνισμός για τα μεγάλα ναυπηγεία της Αττικής και της Ελλάδας, μεταξύ αμερικάνικων, κινέζικων και άλλων συμφερόντων».

«Η κατάσταση στα Ναυπηγεία θα χειροτερεύει, όσο ο κλάδος της Ναυπηγικής Βιομηχανίας θα συνεχίσει να είναι στο κέντρο της οξυμένης αντιπαράθεσης και των ανταγωνισμών ανάμεσα στις κυβερνήσεις, σε μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα» σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

Κάλεσε τους 500.000 νέες και νέους, 17-22 ετών, που ψηφίζουν για πρώτη φορά να ενισχύσουν το ΚΚΕ «τη δική τους φωνή και δύναμη, το δικό τους στήριγμα σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση» και «να μην ψηφίσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, που είναι προδιαγεγραμμένο το αντιλαϊκό τους έργο αλλά να κάνουν τη διαφορά, δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού, γκρεμίζοντας τη ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή από την 3η θέση».

«Από το Χαϊδάρι του Στρατοπέδου, των 200 κομμουνιστών που πήραν το δρόμο της υπέρτατης θυσίας για την Καισαριανή, αλλά και από το Χαϊδάρι που θέλει να ζήσουν ανθρώπινα τα παιδιά του σήμερα, απευθύνουμε κάλεσμα για ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού» κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην αποψινή συγκέντρωση στο Χαϊδάρι απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, και εκ νέου υποψήφιος με την «Λαϊκή Συσπείρωση», Μιχάλης Σελέκος, και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το ΚΚΕ Γιάννης Αγγέλου και Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ