Νομοσχέδιο υπουργείου Παιδείας: Ψηφίστηκε επί της αρχής - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Νομοσχέδιο υπουργείου Παιδείας: Ψηφίστηκε επί της αρχής

featured image

Με 147 «ναι» και 100 «όχι» ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».

Νωρίτερα η συζήτηση περί της ψήφισης του νομοσχεδίου διεξήχθη σε υψηλούς τόνους με τις αντιπαραθέσεις να είναι εντονότατες εντός κοινοβουλίου.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Πρωτοφανές» για τα κοινοβουλευτικά και τα νομοθετικά δεδομένα, χαρακτήρισε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, ότι ο υπουργός Παιδείας «ιδρύει τμήματα πανεπιστημίων» κάνοντας δεκτές σχετικές βουλευτικές τροπολογίες.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου από τη μεριά του έκανε λόγο για αντιπολιτευτική «σπέκουλα» σχολιάζοντας νωρίτερα στη Βουλή τις επικρίσεις που δέχεται η απόφασή του να αποδεχθεί βουλευτικές τροπολογίες, με τις οποίες δημιουργούνται νέα τμήματα πανεπιστημίων. Ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι τροπολογίες έχουν γίνει δεκτές σε συνεννόηση με τις πρυτανείες.

«Τα δύο νέα τμήματα, το ένα στη Φλώρινα και το άλλο στην Κοζάνη, είναι μετά από συνεννόηση με την πρυτανεία και απόφαση της Κοσμητείας, της αντίστοιχης σχολής στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Για το τμήμα στην Έδεσσα υπήρξε αντίστοιχη απόφαση και συνεννόηση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο και για το τμήμα στο Άργος, έγινε η πρόταση από τον βουλευτή Γιάννη Γκιόλα. Ενημέρωσα τον πρύτανη και προφανώς θα έπρεπε να είχε ενσωματωθεί στο αρχικό νομοσχέδιο», είπε ο υπουργός Παιδείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ