Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν θα καταφέρουν να μειώσουν τις εξαγωγές του πετρελαίου μας - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν θα καταφέρουν να μειώσουν τις εξαγωγές του πετρελαίου μας

featured image

Οι ΗΠΑ δεν θα καταφέρουν να μειώσουν τις εξαγωγές του ιρανικού πετρελαίου στο μηδέν, καθώς το Ιράν είναι έτοιμο για κάθε απόφαση των ΗΠΑ να τερματίσουν τις εξαιρέσεις που έδωσαν σε αγοραστές ιρανικού αργού, όπως μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλούμενο πηγή από το ιρανικό υπουργείο Πετρελαίου.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα ότι αγοραστές του ιρανικού πετρελαίου χρειάζεται να τερματίσουν άμεσα τις εισαγωγές, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις, δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος, προκαλώντας άλμα 3% στις τιμές του αργού στο υψηλότερο επίπεδό τους από τις αρχές του έτους.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

«Είτε συνεχιστούν οι εξαιρέσεις είτε όχι, οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν δεν θα είναι μηδενικές κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, εκτός κι αν οι ιρανικές αρχές αποφασίσουν να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου… και αυτό δεν είναι της παρούσης», ανέφερε ανώνυμη «ενημερωμένη πηγή» σύμφωνα με το Tasnim, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Παρακολουθούμε και αναλύουμε όλα τα πιθανά σενάρια και συνθήκες για την εξέλιξη των εξαγωγών πετρελαίου της χώρας μας και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα… Το Ιράν δεν περιμένει την απόφαση της Αμερικής ή την απουσία αυτής για να εξάγει το πετρέλαιο του», δήλωσε η πηγή σύμφωνα με το Tasnim. «Έχουμε χρόνια εμπειρίας στο να εξουδετερώνουμε τις προσπάθειες των εχθρών να καταφέρουν πλήγματα εναντίον της χώρας», πρόσθεσε η πηγή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ