ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ SIEMENS - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ SIEMENS

featured image

Η υψηλή δικαστική, πολιτική, δημοσιογραφική προστασία του Σωκράτη Κόκκαλη

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr

Έγραφα στη χθεσινή στήλη μου “Κόκκινο Πιπέρι” στην Ελεύθερη Ώρα τα παρακάτω:

«Σάλο πολιτικό προκάλεσε το Σάββατο και την Μεγάλη Δευτέρα η εφημερίδα “Μακελειό” που φιλοξένησε συνέντευξη του κατηγορουμένου στη δίκη της πολυεθνικής γερμανικής εταιρείας Siemens, που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας και η οποία έχει δυο σκέλη! Την αναζήτηση των παράνομων χρημάτων που διακινήθηκαν από τα “μαύρα” ταμεία της Siemens σε πολιτικά πρόσωπα και την περίφημη σύμβαση 8002/97 ανάμεσα στη γερμανική εταιρεία και τον ΟΤΕ για την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του ΟΤΕ με την προμήθεια ψηφιακών παροχών, καθώς και τις επεκτάσεις της αρχικής σύμβασης!

Κατήγγειλε ο Ηλίας Γεωργίου, ότι ο φυγόδικος – κατηγορούμενος Χρήστος Καραβέλας του είπε, πως στην οδό Νυμφών, στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά του είχε δώσει μια σακούλα με λεφτά, μπροστά στη γυναίκα του και την πεθερά του, που περιείχε 13 εκατομμύρια! Κατήγγειλε ότι το ΄93 την κυβέρνηση Μητσοτάκη την έριξε ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος πλήρωσε τον Σαμαρά και τον Συμπιλίδη! Κατήγγειλε ότι έδωσε 400 εκατομμύρια δραχμές στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη! Αποκάλυψε εμπλοκή της Ντόρας Μπακογιάννη, του Γιώργου Τράγκα και του εκλιπόντος Νίκου Κακαουνάκη!

Όταν το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο “σιωπούσε”…

Φοβερές συγκλονιστικές κατηγορίες – αποκαλύψεις, που έρχονται να επιβεβαιώσουν τα επί σειρά ετών αποκαλυπτικά ρεπορτάζ μου στην Ελεύθερη Ώρα! Για την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το “βρώμικο ‘93”, για τον ρόλο του Αντώνη Σαμαρά, τον ρόλο της Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη, που προστατεύεται από όλο το διαπλεκόμενο πολιτικό και δημοσιογραφικό Σύστημα! Κατηγορίες γι΄ αυτό  το διαπλεκόμενο Σύστημα των ΜΜΕ, που ζει και βασιλεύει και σήμερα και ήδη ξεκίνησε προσπάθεια ενταφιασμού αυτών των αποκαλύψεων! Γιατί δεν εξυπηρετούν τους αφεντάδες τους αυτές οι αποκαλύψεις διά στόματος του Ηλία Γεωργίου! Προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις καταγγελίες Γεωργίου, λέγοντας ότι τη συνέντευξη την πήρε ο Στέφανος Χίος! Μα το ζητούμενο είναι ποιος πήρε τη συνέντευξη ή τι αποκαλύπτει ο Ηλίας Γεωργίου; Γιατί τη συνέντευξη αυτή δεν την πήρε κάποιος από το δημοσιογραφικό Group του Αλαφούζου, από το δημοσιογραφικό Group του Μαρινάκη ή από το δημοσιογραφικό Group του Χατζηνικολάου; Δεν ενημερώνονταν για όλες τις αποκαλύψεις που επί σειρά ετών έκανα στη Ελεύθερη Ώρα και σε όποιο τηλεοπτικό δίαυλο (μικρό) με καλούσαν;

Όταν πριν τον Γεωργίου μίλησε ο Σέκερης κι όλοι έκαναν πως δεν άκουσαν…

Αλλά, πριν τον Ηλία Γεωργίου μίλησε τον Οκτώβριο του ’17 σε τρεις συνεδρίες του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, ο Ευάγγελος Σέκερης! Τότε που προκάλεσα την Έδρα του δικαστηρίου για αντιπαράσταση του κατηγορούμενου Ηλία Γεωργίου και του μάρτυρα Ευαγγέλου Σέκερη!

Χθες (προχθές – 22 Απριλίου 2019) λοιπόν, που στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας συνεχίστηκε η δίκη της Siemens για πρώτη φορά απουσίαζε από το Εδώλιο ο Ηλίας Γεωργίου! Που βρίσκεται; Κρύβεται γιατί φοβάται για τη ζωή του μετά τις ιστορικές καταγγελίες που έκανε;

Δεν πρέπει να τεθεί η συνέντευξη Γεωργίου υπόψη της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, δεδομένου ότι δημιουργεί νέα δεδομένα και πιθανώς να υπάρξει και συνέχεια καταγγελιών και από άλλους, που γνωρίζουν πολλά για το “βρώμικο ‘93” και όχι μόνο;

Δεν πρέπει να επέμβει η Εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη, της οποίας πρόσφατα ανανεώθηκε ο θεσμικός της ρόλος;

Αφού η συνέντευξη του Ηλία Γεωργίου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, από τη στιγμή που ο ίδιος πρωταγωνίστησε επί 25 χρόνια, όντας στο τιμόνι της εταιρείας στην Ελλάδα και ίσως να ήταν και ο πλέον πετυχημένος manager και γνώστης της αγοράς, από όλα τα άλλα στελέχη που έχουν περάσει μέχρι σήμερα από τη Siemens. Επί των ημερών του το τμήμα τηλεπικοινωνιών γιγαντώθηκε και συντηρούσε ουσιαστικά ολόκληρη την θυγατρική της Siemens στην Ελλάδα, έχοντας στο δυναμικό της πάνω από 1000 άτομα και τρία εργοστάσια! Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι από το 1992 ο Ηλίας Γεωργίου βλέποντας μπροστά έστησε στην Ελλάδα το κέντρο λογισμικού το οποίο ήταν μία πρωτοπόρος και καινοτόμος απόφαση…

Να σταματήσει λοιπόν, η προσπάθεια υποβάθμισης των ιστορικών καταγγελιών που έκανε ο Ηλίας Γεωργίου! Από τη Μεγάλη Δευτέρα, πράγματι ξεκίνησε για πολλούς, ο Γολγοθάς τους»!

Ο Σωκράτης Κόκκαλης και η Intracom υπό υψηλή προστασία…

Ωστόσο, την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019, ο Στέφανος Χίος στην εφημερίδα “Μακελειό” δημοσίευσε το τρίτο μέρος αυτής της συνέντευξης!

Το οποίο έρχεται να με επιβεβαιώσει απόλυτα, όταν επί χρόνια φωνάζω και γράφω, πώς είναι δυνατόν να δικάζεται η Siemens και όχι ο συνεταίρος της η Intracom του κ. Σωκράτη Κόκκαλη;

Και η επιβεβαίωση των όσων επί χρόνια καταγγέλλω και το πολιτικό, δικαστικό και δημοσιογραφικό Σύστημα κωφεύει, ήλθε διά των λόγων του Ηλία Γεωργίου!

«Θα σου πω κάτι τώρα, γιατί απέδειξα στην εισαγγελέα Σκεπαρνιά στην απολογία μου, ότι όχι μόνο δεν υπήρξε ζημιά, αλλά υπήρξε και τεράστιο όφελος για τον ΟΤΕ. Αποδεικνύεται από τους ισολογισμούς του ΟΤΕ και τα λοιπά. Και είπε, ότι υπήρξε όφελος και καλώς έγινε η προγραμματική συμφωνία, αλλά δεν συγκρίνεται το όφελος με τη ζημιά που υπέστη ο ΟΤΕ, γιατί θα μπορούσε να έχει αγοράσει φτηνότερα. Και λέω: “Είναι δυνατόν η Siemens να έχει υπέρ-τιμολογήσει και να ήταν μειοδότης; Αφού την ίδια εποχή, με τους ίδιους όρους ο Κόκκαλης πήρε διπλάσια προγραμματική συμφωνία και ήταν 7% ακριβότερος” και τους απέδειξα και φαίνεται από τα στοιχεία της απομάκρυνσης της επιτροπής του ΟΤΕ. Ξέρεις τι απάντησε η Σκεπαρνιά; (σ.σ. Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας): «Μα εδώ δεν ερευνούμε τη σύμβαση του Κόκκαλη. Ερευνούμε τη σύμβαση της Siemens». Και της λες: «Είναι δυνατόν ο ΟΤΕ να υπέστη ζημιά από τον πρώτο μειοδότη και να μην υπέστη ζημιά από τον δεύτερο μειοδότη;». Δηλαδή υπέστη ζημιά από τη Siemens και δεν υπέστη από τον Κόκκαλη; Είναι να τρελαίνεσαι σε αυτήν την χώρα…»!

Όλα τα παραπάνω τα κατήγγειλε η Αριστέα Μπουγάτσου από τον Σεπτέμβριο του 2010!  Όταν όλες οι καταγγελίες της επιβεβαιώνονται καθημερινώς! Όπως και ο δικός μας ανιδιοτελής αγώνας, με σειρά αποκαλύψεων επί πολλά χρόνια! Όταν οι επιβεβαιώσεις πλέον έρχονται από όλα τα “μέτωπα”!

Όταν μερικές Κυριακές πριν, στην Κυριακάτικη Real News σε συνέντευξή του, ο συνήγορος υπερασπίσεων δυο Γερμανών κατηγορουμένων στη δίκη που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κ. Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος ανέφερε:

«Η δεύτερη σύμβαση για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ υπογράφηκε μεταξύ του ελληνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ) και της Intracom με αριθμό 8004, με το ίδιο αντικείμενο με την 8002 της Siemens! Η σύμβαση της Intracom ήταν 964 εκατ. ευρώ και της Siemens 685 εκατ. ευρώ! Από το 2008 που ερευνάται η υπόθεση της Siemens, οι λειτουργοί της δικαιοσύνης έχουν σκοντάψει αρκετές φορές στη σύμβαση της Intracom. Νέα έρευνα ωστόσο, δεν ξεκίνησε ποτέ, παρ΄ ότι είχε ζητηθεί από μερίδα του πολιτικού κόσμου…»!

Αλλά έχουμε και μια ακόμη σημαντική πτυχή που προκαλεί πολλές απορίες!

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής κλήθηκε και κατέθεσε και ο κ. Ευάγγελος Σέκερης! Το εν ενεργεία στέλεχος της γερμανικής εταιρείας και συγγενής εξ αγχιστείας με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά! Για τον οποίο Ευάγγελο Σέκερη, το μέλος της Επιτροπής Αθανάσιος Παφίλης, Βουλευτής του ΚΚΕ, είπε πως ο Ευάγγελος Σέκερης ήταν ο πλέον αξιόπιστος μάρτυρας! Αυτός λοιπόν “ο πλέον αξιόπιστος μάρτυρας” κατέθεσε:

«H Siemens και η  Intracom είχαν παράλληλη και δίδυμη σχέση από το 1988 έως το 2004»!

Σε αυτό το σημείο κατά δήλωση του Ευαγγέλου Σέκερη, ο Σήφης Βαλυράκης τον διέκοψε και του είπε:

«Δεν σας καλέσαμε εδώ για την Intracom, αλλά για τη Siemens»!

Δεν σας προξενούν απορίες και ερωτηματικά, η στάση υπεράσπισης του Προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής Σήφη Βαλυράκη προς τον Σωκράτη Κόκκαλη, το 2011, με την ίδια στάση της Εισαγγελέως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το 2019;

Έκρυψε το ΠΑΣΟΚ ο Ηλίας Γεωργίου…

Αλλά υπάρχουν κι άλλα ερωτηματικά, προς τον Ηλία Γεωργίου αυτήν την φορά!

Μας καταγγέλλει ότι:

«Ο Σωκράτης Κόκκαλης πλήρωσε τον Συμπιλίδη και τον Σαμαρά προκειμένου να ρίξουν την κυβέρνηση του Μητσοτάκη το ΄93»!

Δεν μας λέγει όμως, από ποια τράπεζα εξήχθη το ποσό της εξαγοράς! Γιατί σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, αυτό βγήκε από αμερικανική τράπεζα της Λεωφόρου Συγγρού, όπου γενικός διευθυντής ήταν μετέπειτα υπουργός κυβερνήσεων της ΝΔ και ο οποίος είναι εν ζωή!

Επίσης, διαπιστώνουμε από την συνέντευξη του Ηλία Γεωργίου, επιλεκτική μνήμη! Δεν γίνεται καμιά αναφορά στο βαθύ και ισχυρό ΠΑΣΟΚ της εποχής εκείνης που μπαινόβγαινε στα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι και είχε συνεχείς συναντήσεις με τον κ. Γεωργίου και τον κ. Χριστοφοράκο!

Όταν ο Ευάγγελος Σέκερης κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πως:

«Από το 1988 – 1992 γινόταν απ΄ ευθείας αναθέσεις στη Siemens και στην Intracom με ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΥΜ, κατόπιν εισηγήσεως της τότε υπουργού Βιομηχανίας Βάσως Παπανδρέου και με την ανοχή σύσσωμου τότε του πολιτικού προσωπικού, από τη ΝΔ μέχρι το ΚΚΕ»!

Θα θυμίσουμε εμείς πως στην κυβέρνηση Ζολώτα την εποχή εκείνη, αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως ήταν ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης! Και σε ερώτημα του Στέφανου Χίου, ο κ. Γεωργίου αθωώνει τον κ. Δραγασάκη, δηλώνοντας πως εκείνος δεν πήρε χρήματα!

Επίσης ο κ. Σέκερης κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πως:

«Η σύμβαση των προγραμματικών συμφωνιών με τον ΟΤΕ, που ήταν μονόδρομος, είχε ξεκινήσει από το 1988 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώθηκε από τον διεθνή διαγωνισμό το 1992 επί κυβερνήσεως ΝΔ και τελικά υπογράφηκε το 1994 επί κυβερνήσεως πάλι του ΠΑΣΟΚ»!

Πού είναι λοιπόν το ΠΑΣΟΚ; Θα μας αποκαλύψει ο κ. Ηλίας Γεωργίου;

Ή θα πρέπει να πιστέψουμε, ότι ο χρόνος που επέλεξε να μιλήσει, έχει να κάνει με τις προσεχείς εθνικές εκλογές στην Ελλάδα;

Δέσμιο της διαπλοκής το δημοσιογραφικό κατεστημένο…

Αλλά ερωτήματα έχουμε και προς το δημοσιογραφικό κατεστημένο των επιχειρηματικών ομίλων, που θέλουν να υποβαθμίσουν την καταγγελτική συνέντευξη του Ηλία Γεωργίου στον Στέφανο Χίο!

Θα τους απαντήσω: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, κύριοι (ες) αδέκαστοι (ες) μεγάλο-δημοσιογράφοι!

Τολμήστε να καλέσετε στα κανάλια σας τον Ηλία Γεωργίου, για μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης! Τι φοβάστε; Δείξτε ότι ήσαστε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι;

Ελάτε κ. Γιώργο Τράγκα! Τολμήστε! Δείξτε ποιος είστε!

Παρά ταύτα, να ήσαστε σίγουροι φίλοι (ες), πως σύντομα θα επανέλθω…