120 δόσεις: Κανείς δεν θα μείνει εκτός, διαβεβαιώνει ο Τάσος Πετρόπουλος - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

120 δόσεις: Κανείς δεν θα μείνει εκτός, διαβεβαιώνει ο Τάσος Πετρόπουλος

featured image

«Κανείς δεν θα μείνει εκτός των 120 δόσεων, καθώς δίνουμε πραγματική δυνατότητα εξόφλησης των συσσωρευμένων οφειλών, κυρίως από το παρελθόν, προ του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) οφειλών», όπως δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι το κεφάλαιο της βασικής οφειλής μειώνεται μέχρι και 54%, οι προσαυξήσεις μειώνονται σε ποσοστό έως και 85% και για τους αγρότες κατά 100%, ενώ η μείωση της συνολικής οφειλής φτάνει έως 69%.

Επιπλέον, όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα και αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, δεκάδες χιλιάδες «εγκλωβισμένοι» οφειλέτες, ρυθμίζοντας την οφειλή τους, θα έχουν τη δυνατότητα πλέον να συνταξιοδοτηθούν.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι ο επιζών σύζυγος θα λαμβάνει σύνταξη εφ" όρου ζωής, χωρίς όριο ηλικίας, το ποσοστό αναπλήρωσης αυξάνεται στο 70% από 50% και ενισχύεται το προστατευτικό δίχτυ για τα τέκνα της ορφανικής οικογένειας. Όπως ανέφερε, θα λαμβάνουν σύνταξη μέχρι την ηλικία των 24 ετών, ανεξαρτήτως αν σπουδάζουν ή όχι, και θα έχουν πλήρη κάλυψη για παροχές ασθενείας μέχρι την ηλικία των 35 ετών, εκτός και αν έχουν αποκτήσει ασφαλιστικό δικαίωμα επειδή θα εργάζονται.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημείωσε ότι η κυβέρνηση, από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, αξιοποιεί τις οικονομικές δυνατότητες για να ανακουφίζει τους πολίτες. «Λαμβάνει πρόσθετα μέτρα, ενισχυτικά των πολιτών, σε συνάρτηση με τα δημοσιονομικά περιθώρια που επιτυγχάνουμε» υποστήριξε ο κ. Πετρόπουλος. Αντίθετα, όπως τόνισε, «ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί λαϊκισμό να μπορούμε να βελτιώνουμε την οικονομική κατάσταση των πολιτών. Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για μη περικοπή συντάξεων, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για 13η σύνταξη. Να τα θυμούνται αυτά οι πολίτες» κατέληξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ