Ο Πούτιν βούτηξε σε παγωμένα νερά Λίμνης για τα Θεοφάνεια και έκανε το Σταυρό του - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Ο Πούτιν βούτηξε σε παγωμένα νερά Λίμνης για τα Θεοφάνεια και έκανε το Σταυρό του

featured image

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν φόρεσε το μαγιό του και βούτηξε στα παγωμένα νερά της λίμνης Σέλιγκερ στη βορειοδυτική Μόσχα με την ευκαιρία της γιορτής των Θεοφανείων.

Περιστοιχισμένος από ιερείς και θρησκευτικά εικονίσματα ο 65χρονος Πούτιν, που παλεύει για την επανεκλογή του στις επόμενες εκλογές, έβγαλε το γούνινο παλτό με το οποίο είχε φτάσει στην αποβάθρα της λίμνης, μπήκε στο νερό από μια τρύπα η οποία είχε ανοιχθεί και αφότου έκανε τον σταυρό του βούτηξε το κεφάλι του μέσα στο νερό με τη θερμοκρασία να είναι στους -5 βαθμούς Κελσίου.

Πολλοί Ρώσοι έπραξαν το ίδιο, ακόμα και στην περιφέρεια της Γιακουτίας στην ρωσική Άπω Ανατολή όπου η θερμοκρασία έχει πέσει στους -40 βαθμούς Κελσίου, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει πόσοι ήταν εκείνοι οι οποίοι ακολούθησαν το έθιμο.

Το 2017 πάνω από 2 εκατομμύρια Ρώσοι συμμετείχαν στη γιορτή των Θεοφανείων, που παραδοσιακά στη χώρα γιορτάζεται τη νύχτα της 18ης προς 19η Ιανουαρίου.

Εντούτοις, στο Νορίλσκ της βόρειας Σιβηρίας, όπου η θερμοκρασία είχε πέσει στους -50 βαθμούς Κελσίου, οι αρχές προτίμησαν να ακυρώσουν τη γιορτή και συμβούλευσαν τους πολίτες να αποφύγουν να βουτήξουν στα νερά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Δείτε το σχετικό βίντεο: