Θάντερκατς: Ο Λάινο, η Τσιτάρα και άλλοι ήρωες της απόλυτης σειράς, που άφησε εποχή - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Θάντερκατς: Ο Λάινο, η Τσιτάρα και άλλοι ήρωες της απόλυτης σειράς, που άφησε εποχή

featured image

Οι Θάντερκατς (Thundercats) είναι αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων και προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1985.

Αποτελείτο από 4 κύκλους επεισοδίων και μία τηλεταινία, η οποία προβλήθηκε το 1986, με τον συνολικό αριθμό επεισοδίων να ανέρχεται στα 130.

 

Υπήρξαν από τις πιο δημοφιλείς σειρές κινουμένων σχεδίων των 80’s και αγαπήθηκαν από το τηλεοπτικό κοινό σε όσες χώρες προβλήθηκαν. Οι παραγωγοί είχαν προσλάβει μέχρι και ψυχολόγο, για να ελέγχει το σενάριο ώστε να περνάνε σωστά μηνύματα. Για τους λίγους, που δεν ξέρουν και πολλά για τους Θάντερκατς: Είναι μια ομάδα ανθρωπόμορφων αιλουροειδών με υπερφυσικές δυνάμεις από τον πλανήτη της Θαντέρα. H ιστορία ξεκινούσε με τους ήρωες να φεύγουν από τον πλανήτη τους έπειτα από μια μεγάλη έκρηξη.

Φεύγουν στο διάστημα αναζητώντας νέο πλανήτη, για να εγκατασταθούν (ο Τζάγκα, που είναι ο μεγαλύτερος όλων, αναλαμβάνει να οδηγήσει το σκάφος στην Τρίτη Γη, ενώ οι υπόλοιποι Θάντερκατς, η Τσιτάρα, ο Τάιγκρα, ο Πάνθρο, ο Γουάιλικατ, η Γουάιλικιτ, ο Σναρφ και ο έφηβος άρχοντας των Θάντερκατς, ο Λάιονο, ο οποίος παραμένει έφηβος, αλλά σε σώμα ενήλικου) και μπαίνουν σε χρονοκάψουλες, για να αποφύγουν τη φθορά του χρόνου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο Τζάγκα πεθαίνει. Ο στόλος τους δέχεται επίθεση από τους εχθρούς τους, τα Μεταλλάγματα από τον πλανήτη Πλάνταρ, με αποτέλεσμα να καταστραφούν όλα τα σκάφη τους εκτός από τη ναυαρχίδα. Σε αυτή βρίσκεται το ξίφος των οιωνών, το οποίο έχει το μάτι της Θαντέρα, που αποτελεί την πηγή δύναμης των Θάντερκατς.

Θάντερκατς: Ο Λάινο, η Τσιτάρα και άλλοι ήρωες της απόλυτης σειράς, που άφησε εποχή - Εικόνα 2

Ταυτόχρονα φτάνουν στην Τρίτη Γη και τα Μεταλλάγματα. Στο καινούργιο τους σπίτι οι Thundercats δεν είναι ευπρόσδεκτοι, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με τον κακό μάγο που είχε μορφή μούμιας, Μαμ-Ρα, ο οποίος προσπαθεί να τους καταστρέψει με τη βοήθεια των Μεταλλαγμάτων και άλλων μοχθηρών δυνάμεων, για να σταματήσει την κυριαρχία τους στην Τρίτη Γη.

Θάντερκατς: Ο Λάινο, η Τσιτάρα και άλλοι ήρωες της απόλυτης σειράς, που άφησε εποχή - Εικόνα 3

Θάντερκατς: Ο Λάινο, η Τσιτάρα και άλλοι ήρωες της απόλυτης σειράς, που άφησε εποχή - Εικόνα 4

Μια από τις χαρακτηριστικές σκηνές της σειράς ήταν όταν ο Λάιονο έβγαζε το σπαθί του και φώναζε «Thunder, Thunder, Thunder, ThunderCats HOOOOOOO!» και η δράση ξεκινούσε.

Θάντερκατς: Ο Λάινο, η Τσιτάρα και άλλοι ήρωες της απόλυτης σειράς, που άφησε εποχή - Εικόνα 5

 

Το πρώτο επεισόδιο είχε τίτλο «Η φυγή» και προβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1985. Στα πρώτα επεισόδια οι χαρακτήρες παρουσιαζόταν γuμνοί, αλλά επειδή η εικόνα τους δεν ευχαρίστησε τους συντελεστές στα επόμενα επεισόδια τους έντυσαν με στολές που αρμόζουν σε όλους τους υπερήρωες. Δεκάδες παιχνίδια με τη μορφή των ηρώων κυκλοφόρησαν στην αγορά και έγιναν ανάρπαστα.

Θάντερκατς: Ο Λάινο, η Τσιτάρα και άλλοι ήρωες της απόλυτης σειράς, που άφησε εποχή - Εικόνα 6

Στην Ελλάδα προβλήθηκε πρώτη φορά το 1987 από την ΕΡΤ2. Κάθε βράδυ στις 8.00 τα παιδιά κάθονταν μπροστά από την τηλεόραση για να παρακολουθήσουν τον Λάιονο και την παρέα του να κατατροπώνουν τον κακό Μαμ-Ρα.

Θάντερκατς: Ο Λάινο, η Τσιτάρα και άλλοι ήρωες της απόλυτης σειράς, που άφησε εποχή - Εικόνα 7

Τζάγκα (ο μεγαλύτερος και σοφότερος όλων)

Θάντερκατς: Ο Λάινο, η Τσιτάρα και άλλοι ήρωες της απόλυτης σειράς, που άφησε εποχή - Εικόνα 8

Τσιτάρα

Θάντερκατς: Ο Λάινο, η Τσιτάρα και άλλοι ήρωες της απόλυτης σειράς, που άφησε εποχή - Εικόνα 9

Τάιγκρα

Θάντερκατς: Ο Λάινο, η Τσιτάρα και άλλοι ήρωες της απόλυτης σειράς, που άφησε εποχή - Εικόνα 10

ο Πάνθρο

Θάντερκατς: Ο Λάινο, η Τσιτάρα και άλλοι ήρωες της απόλυτης σειράς, που άφησε εποχή - Εικόνα 11

ο Γουάιλικατ και η Γουάιλικιτ

Θάντερκατς: Ο Λάινο, η Τσιτάρα και άλλοι ήρωες της απόλυτης σειράς, που άφησε εποχή - Εικόνα 12

ο Σναρφ

Θάντερκατς: Ο Λάινο, η Τσιτάρα και άλλοι ήρωες της απόλυτης σειράς, που άφησε εποχή - Εικόνα 13

και φυσικά, ο έφηβος άρχοντας των Θάντερκατς, ο Λάιονο

Το τελευταίο επεισόδιο ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου 1989. Έκτοτε στην ελληνική τηλεόραση προβλήθηκε σε επαναλήψεις και απέκτησε φανατικό κοινό και από τις επόμενες γενιές. Το 2011 έγινε μια νέα σειρά animation με τα Thundercats, οι οποίοι είχαν κάνει πολλές αλλαγές στους ήρωες και το κοινό δεν ενθουσιάστηκε.

Επόμενο βήμα είναι η ιστορία των Thundercats να μεταφερθεί στον κινηματογράφο, όπως έχει συμβεί με πολλά κινούμενα σχέδια, που έκαναν πάταγο τη δεκαετία του ’80 και έγιναν μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες.