Συνελήφθη περιστέρι «βαποράκι»που μετέφερε εκατοντάδες χάπια έκσταση - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Συνελήφθη περιστέρι «βαποράκι»που μετέφερε εκατοντάδες χάπια έκσταση

featured image

Ο «διανομέας» των εκατοντάδων ναρκωτικών χαπιών εντοπίστηκε από τις αρχές να μεταφέρει σε ειδική θήκη 178 ναρκωτικά δισκία. Ένας ς «έμπορος» ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη από τις αρχές του Κουβέιτ, προξενώντας το τεράστιο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης σε παγκόσμια κλίμακα.

Συνελήφθη περιστέρι «βαποράκι»που μετέφερε εκατοντάδες χάπια έκσταση - Εικόνα 2

Ειδικότερα, οι αρχές του κράτους της Μέσης Ανατολής βρήκαν ένα περιστέρι που προέρχεται από το γειτονικό Ιράκ, και που μετέφερε σε θήκη η οποία βρισκόταν ενσωματωμένη στην ράχη του, περίπου 180 ναρκωτικά χάπια έκσταση, τα οποία προορίζονταν για την εγχώρια αγορά.

Συνελήφθη περιστέρι «βαποράκι»που μετέφερε εκατοντάδες χάπια έκσταση - Εικόνα 3

Οι αρχές της χώρας είχαν εδώ και καιρό υποψίες πως έμποροι ναρκωτικών είχαν εκπαιδεύσει τα πτηνά προκειμένου να μεταφέρουν από αέρος τα ναρκωτικά, αποφεύγοντας τους αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους και οργάνωσαν την «σύλληψη» του πτηνού, αφού το βρήκαν να προσγειώνεται σε κτίριο της περιοχής. Τα περιστέρια, τα οποία παλαιότερα εκτελούσαν χρέη ταχυδρόμων, μπορούν να πετάξουν έως και 1.200 χιλιόμετρα μακριά από την αφετηρία τους, ενώ η ταχύτητά τους ευνοεί τους εμπόρους ναρκωτικών, αφού το «πακέτο» φθάνει εύκολα και με ασφάλεια στον τελικό του προορισμό, δίχως επιπρόσθετα έξοδα ή κινδύνους για τα μέλη των κυκλωμάτων.

Συνελήφθη περιστέρι «βαποράκι»που μετέφερε εκατοντάδες χάπια έκσταση - Εικόνα 4