120 δόσεις: Ικανοποίηση των βιοτεχνών για την επέκταση στις μικρές επιχειρήσεις - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

120 δόσεις: Ικανοποίηση των βιοτεχνών για την επέκταση στις μικρές επιχειρήσεις

featured image

Την ικανοποίησή της για τη δυνατότητα που δίνεται -με πράξη νομοθετικού περιεχομένου- και στις μικρές επιχειρήσεις, με τζίρο ως και 2 εκατ. ευρώ, να υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς την εφορία, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωση η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

«Η αρχική ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία προέβλεπε μικρό αριθμό δόσεων, 24 μηνιαίες δόσεις για τις τακτικές οφειλές που είχαν προκύψει από φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και 36 δόσεις για τα έκτακτα χρέη, όπως μεταξύ άλλων οφειλές μετά από έλεγχο. Η επέκταση του αριθμού των δόσεων προς την εφορία ήταν αίτημα μας. Πλέον περισσότεροι επιχειρηματίες θα μπορέσουν να κάνουν χρήση της ρύθμισης» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης. Προσθέτει, ότι το ενδιαφέρον από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν περιορισμένο, εξαιτίας του μικρού αριθμού δόσεων, που αποτελούσε τροχοπέδη για την ένταξη περισσότερων επιχειρηματικών οφειλών.

Τονίζεται, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ, ότι με τη ρύθμιση που πέρασε με το άρθρο 5 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, προβλέπονται τα εξής:

-Επέκταση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις και σε νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΟΕ και ΕΕ κλπ) υπό την προϋπόθεση ότι ο κύκλος εργασιών τους το 2017 δεν ξεπέρασε τα 2 εκατ. ευρώ. Η ρύθμιση αφορά οφειλές που βεβαιώθηκαν μέχρι 31/12/18.

-Εταιρείες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 36 δόσεων έχουν δικαίωμα να μεταπηδήσουν στις 120 δόσεις.

-Εάν οι εταιρείες έχουν διακόψει τις εργασίες τους λαμβάνεται υπόψη ο κύκλος εργασιών του έτους διακοπής των εργασιών της.