Εθνικές εκλογές 2019: Ισχυρή εντολή και μαζική συμμετοχή ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Εθνικές εκλογές 2019: Ισχυρή εντολή και μαζική συμμετοχή ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

featured image

«Ισχυρή εντολή» για μια ισχυρή, σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών, για την «πολιτική αλλαγή, την οποία έχει ανάγκη ο τόπος», ζήτησε, απευθυνόμενος σε πολίτες, στην κεντρική πλατεία των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι σε αυτή τη συγκυρία «δεν υπάρχει περιθώριο» για ψήφο σε κόμματα, που «δεν θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα την επόμενη μέρα», όπως, επίσης και για «ψήφο οργής» και κάλεσε τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν μαζικά στις κάλπες, προσθέτοντας: «Δε δικαιολογείται καμία αποχή, ούτε δικαιολογείται προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος».

«Το τελευταίο που θα ακούσετε από μένα θα είναι ψεύτικες υποσχέσεις και ανέξοδες δεσμεύσεις για πράγματα, τα οποία δε θα γίνουν την επόμενη μέρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αυτά τα οποία σας λέμε θα γίνουν πράξεις την επόμενη μέρα. Η μείωση των φόρων θα γίνει πράξη. Οι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας θα γίνουν πράξη».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι σε συζητήσεις, ιδιαίτερα με τους νέους, αυτό που ζητούν, είναι να δημιουργηθούν νέες δουλειές και του απευθύνουν συχνά τη φράση : «Κυριάκο, φτιάξε κράτος». «Φτιάξε κράτος, γιατί σήμερα, όλοι γνωρίζουν, ότι το κράτος είναι ο μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας. Όχι κατ" ανάγκη γιατί δεν έχουμε άξιους και ικανούς δημόσιους υπαλλήλους, το αντίθετο θα έλεγα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Έχουμε εξαιρετικούς δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι όμως είναι παγιδευμένοι στα γρανάζια μιας τραγικής γραφειοκρατίας και δυστυχώς ταλαιπωρούνται πολίτες και επιχειρήσεις, εκεί που μπορούμε την επόμενη μέρα να κάνουμε τα πράγματα πολύ πιο απλά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε, ότι με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και «με απλές ψηφιακές εφαρμογές από το κινητό τηλέφωνο» θα μπορούν να λυθούν πολλά από τα ζητήματα, χωρίς επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες και χωρίς ταλαιπωρία.

«Αυτά, λοιπόν, τα απλά πράγματα μπορούμε να τα κάνουμε πράξη την επόμενη μέρα. Με μια αποφασισμένη και αποτελεσματική κυβέρνηση, η οποία θα έρθει με θάρρος, με ταχύτητα και με σχέδιο να αλλάξει τον τόπο και να τον βάλει σε μια διαφορετική ρότα. Επαναλαμβάνω όμως ότι για να γίνουν αυτά χρειαζόμαστε και χρειάζομαι προσωπικά, μια ισχυρή εντολή».

Ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την αγάπη του για τη Χαλκιδική και ενθυμούμενος ότι σε ηλικία δώδεκα ετών έκανε τις πρώτες του διακοπές στην κατασκήνωση της ΧΑΝ στον Άγιο Νικόλαο, ανέφερε ότι οι δημότες της περιοχής του θύμισαν ότι πριν από τριάντα χρόνια ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε μιλήσει στα Ν. Μουδανιά, από ένα μπαλκόνι, λίγα μέτρα πιο πάνω από την παραλία.

«Πετύχαμε τότε μια πολύ μεγάλη εκλογική νίκη σε τρεις αλλεπάλληλες εκλογές. Οι προκλήσεις σήμερα είναι διαφορετικές, αλλά υπάρχουν και ομοιότητες» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Οι ομοιότητες έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο τόπος την επόμενη μέρα από την 7η Ιουλίου, θα χρειαστεί να έχει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Γιατί μόνο μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί γρήγορη λήψη αποφάσεων, αποτελεσματικότητα και έμφαση σε αυτό που είναι το πραγματικό ζητούμενο σήμερα, που δεν είναι άλλο από τη γρήγορη ανάπτυξη».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα εξακολουθήσει να περιοδεύει για να μεταφέρει «το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, την οποία τόσο έχει ανάγκη ο τόπος» μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ, που θα κάνει την τελευταία κεντρική προεκλογική ομιλία του, στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι υποχρέωση μου να κλείσω τον προεκλογικό μας αγώνα στη Μακεδονία και ελπίζω να είστε εκεί για να μετατρέψουμε αυτή τη συγκέντρωση σε μια γιορτή δημοκρατίας, αλλά κυρίως σε μια γιορτή ενότητας για όλους τους Έλληνες».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι οι ψηφοφόροι θα έχουν τον τελικό λόγο στις εκλογές και τη δύναμη να αποφασίσουν για τη χώρα και τους κάλεσε να πάρουν «ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά» τις τύχες του τόπου στα χέρια τους.

«Εμείς σιγά-σιγά τελειώνουμε τη δική μας τη δουλειά. Μας έχετε δει μας έχετε ακούσει. Ξέρετε τα προγράμματα μας, δεν πιστεύετε αυτούς οι οποίοι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να διαστρεβλώνουν τις δικές μας θέσεις, αντί να απολογούνται για όλα τα δεινά, τα οποία έχουν επισύρει στον τόπο» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η δύναμη, λοιπόν περνάει σε σας. Στις 7 Ιουλίου, θέλω να σας ζητήσω, να πάρετε ο καθένας και η καθεμιά ξεχωριστά τις τύχες του τόπου στα χέρια σας. Να σας ζητήσω να υπάρχει μαζική συμμετοχή, δε δικαιολογείτε καμία αποχή, ούτε δικαιολογείται προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η ΝΔ πέτυχε μια μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές, με «τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει πετύχει κόμμα σε ευρωεκλογές», αλλά κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην επαναπαυτούν μέχρι τις εκλογές.

«Η αποστολή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Και πρέπει το βράδυ της 7ης Ιουλίου όταν θα έχει μετρηθεί και το τελευταίο ψηφοδέλτιο να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι η χώρα αποκτά μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση. Γι" αυτό ζητώ μαζική συμμετοχή, απ" όλους, καταπολέμηση της αποχής».

«Ζητώ επίσης από τους συμπολίτες μας, που επέλεξαν στις προηγούμενες εκλογές να στηρίξουν μικρότερα κόμματα, να αναλογιστούν και πάλι τις επιλογές τους και τις ευθύνες τους» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Και να γνωρίζουν ότι σήμερα δεν υπάρχει περιθώριο για ψήφο σε κόμματα, τα οποία την επόμενη μέρα δεν θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα, όπως επίσης, εκτιμώ, ότι δεν υπάρχει περιθώριο πια για ψήφο οργής. Θεωρώ ότι η περίοδος της οργής έχει περάσει πια, τώρα είμαστε στην περίοδο της περισυλλογής και της συγκρατημένης αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην περίοδο που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος, με την «εντολή» και με τη «δέσμευση» να κάνει «το κόμμα, παράταξη» και τόνισε ότι η ΝΔ κατάφερε να διεκδικήσει αποτελεσματικά μια εκλογική επιτυχία και να ανεβάσει τα ποσοστά της και πρόσθεσε: «Το κάναμε, γιατί αλλάξαμε τη ΝΔ, μένοντας σταθεροί στις παραδοσιακές αρχές και αξίες μας». Επισήμανε δε ότι αλλαγές έγιναν και στο «μπόλιασμα» της με νέο στελεχιακό δυναμικό και στον προγραμματικό της λόγο, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους πολίτες και πρόσθεσε: «Χαίρομαι, γιατί αυτός ο πολιτικός λόγος, ο ρεαλιστικός, ο μετριοπαθής, ο σοβαρός, βρίσκει ανταπόκριση σήμερα σε μια ελληνική κοινωνία, που ταλαιπωρημένη μετά από δέκα χρόνια κρίσης αναζητά ένα καλύτερο αύριο».

«Είμαι σίγουρος, ότι με τη δική σας στήριξη, σε μια εβδομάδα από τώρα, το βράδυ της 7ης Ιουλίου, θα γιορτάσουμε, όχι μόνο γιατί θα μου κάνετε ένα δώρο για την ονομαστική μου εορτή, αλλά, κυρίως, γιατί θα κάνετε, θα κάνουμε, ένα δώρο στην Ελλάδα μας. Θα πούμε χρόνια πολλά στην Ελλάδα, χρόνια καλά στην Ελλάδα».

Σχολιάζοντας την ευχή του δημάρχου Προποντίδας Μ. Καρρά να γίνει «πρωθυπουργός», ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι η διατύπωση της ευχής θα πρέπει να είναι, να γίνει «καλός πρωθυπουργός».

«Το ζήτημα δεν είναι να φτάσεις στην καρέκλα, το ζήτημα είναι τι θα κάνεις αφού πάρεις στην εξουσία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι θα είναι η «μεγαλύτερη τιμή» για τον ίδιο, αν γίνει πρωθυπουργός, να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προσδοκίες των πολιτών.

Τόνισε ότι την επόμενη μέρα, εάν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, θα δώσει «πολύ μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας στην αυτοδιοίκηση Α" και Β" βαθμού», ώστε «απαλλαγμένοι από την περιττή γραφειοκρατία» να υπηρετήσουν καλύτερα τους δημότες. Ευχαρίστησε το δήμαρχο για την υποδοχή και για τα θερμά του λόγια και συνεχάρη τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. «Να γνωρίζει, ότι την επόμενη μέρα θα είμαι αρωγός του και θα είναι αρωγός μας, στην προσπάθεια την οποία θα καταβάλουμε να βάλουμε τον τόπο σε τάξη και να τον οδηγήσουμε σε μια ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά».

Ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε από τα Ν. Μουδανιά για να επισκεφθεί τον Πολύγυρο και την Αρναία, όπου θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στη Χαλκιδική.