Εθνικές εκλογές 219: «Φουντώνει» η μάχη οχτώ μέρες πριν τις κάλπες - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Εθνικές εκλογές 219: «Φουντώνει» η μάχη οχτώ μέρες πριν τις κάλπες

featured image

Οχτώ ημέρες πριν τις κάλπες και τα κόμματα είναι σε θέσεις μάχης ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας φροντίζει να τονίζει στις ομιλίες αλλά και στις συνεντεύξεις του ότι «τίποτε δεν έχει κριθεί» και επαναλαµβάνει ότι «το παιχνίδι γυρίζει» επιδιώκοντας να πείσει τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Μαξίµου και στην Κουµουνδούρου φροντίζουν να υπενθυµίζουν πως οι «κάλπες είναι άδειες» και το διακύβευµα των εκλογών είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο των ευρωεκλογών.

Η κυβέρνηση χρεώνει αλαζονεία στη Νέα ∆ηµοκρατία και µιλάει για «τζούφιους δράκους» όταν ακούει την ηγεσία της να εκβιάζει µε εκλογές σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πρώτο κόμμα, αλλά δεν καταφέρει να πετύχει την αυτοδυναμία. Το Μαξίμου εκτιμά πως και µόνο η αναφορά σε επαναληπτικές εκλογές τον Αύγουστο «δείχνει» µια ανησυχία της Ν∆ για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Στις 7 Ιούλη η μάχη είναι ανοιχτή και θα την κερδίσουμε, γιατί προσερχόμαστε με τα πεπραγμένα μας, με την εντιμότητά μας και γιατί οι πολίτες ξέρουν ότι αυτή τη φορά ψηφίζουν για τη ζωή του», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Τρίπολη. Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι θέλουν να επιστρέψουν στην εξουσία και «προσπαθούν να μας βυθίσουν όλους στη λήθη».

Σχολίασε ότι προσπαθούν να πείσουν ότι το παιχνίδι έχει κριθεί και, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρικούς όρους, είπε ότι «το έχουν ρίξει στο κατενάτσιο», άμυνα και πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα. Όμως υπάρχει και μια άλλη, ισπανική λέξη, η «ρεμοντάδα» και σημαίνει ανατροπή. «Ανατροπή και νίκη, είναι εφικτό αν το πιστέψουμε». Εμείς όμως δεν έχουμε μπροστά μας μόνο 90 λεπτά. Έχουμε 9 μέρες. Και κάθε λεπτό μετράει», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο στόχος μας είναι σαφής και εφικτός. Αρκεί ο καθένας από μας, να πείσει άλλον έναν», σημείωσε ενώ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας:

«Λένε «λιγότεροι φόροι», αλλά εννoούν λιγότερο κράτος. Λένε «περισσότερες δουλειές» αλλά εννοούν διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Λένε «ανάπτυξη» αλλά εννοούν ανάπτυξη για τους λίγους και τους εκλεκτούς, ανέφερε ο κ. Τσίπρας επιτιθέμενος στη ΝΔ.

Κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ να μην εφησυχάσουν, μετά «τη μεγάλη νίκη που πετύχαμε» στις ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας πως δεν προεξοφλεί το εκλογικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, και προς όλους τους Έλληνες και κυρίως τους νέους να μη χαθεί ούτε μία ψήφος, γιατί «η αποχή είναι η ήττα της Δημοκρατίας», απεύθυνε από την Αλεξανδρούπολη, τελευταίο σταθμό της σημερινής περιοδείας του στο νομό Έβρο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουμε μαζί μας τη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Σας έχουμε διανείμει το πρόγραμμά μας, το οποίο δεν το κρύβουμε. Θέλουμε να στηρίξουμε την ιδιωτική οικονομία, θέλουμε πάνω απ΄ όλα να δημιουργήσουμε δουλειές. Ξέρουμε πώς θα μειώσουμε τους φόρους, ξέρουμε πώς θα στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η ευημερία την οποία θα δημιουργήσουμε, θα αφορά όλους, πρωτίστως τους εργαζόμενους», είπε χαρακτηριστικά.

Παρότρυνε όλους όσοι δεν ψήφισαν την παράταξη στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, «να σκεφτούν και πάλι τις επιλογές τους. Να μην χαραμίζουν την ψήφο τους σε μικρά κόμματα τα οποία γεννήθηκαν μέσα σ΄ ένα περιβάλλον οργής, αλλά δεν έχουν ρόλο να παίξουν στη νέα φωτεινή Ελλάδα την οποία οραματιζόμαστε».

Αναφερόμενος στη δεκαετία «της βαθιάς κρίσης» που προηγήθηκε, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η δεύτερη πενταετία της κρίσης ήτανε αχρείαστη. Σαν τέτοια εποχή, ακριβώς πριν τέσσερα χρόνια, κλείνανε οι τράπεζες και κάποιοι κάνανε την περήφανη διαπραγμάτευση, το κάλπικο δημοψήφισμα, για να κάνουνε τελικά το όχι ναι και να εξαπατήσουνε για άλλη μια φορά τους Έλληνες. Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και είμαστε υπερήφανοι για την επιλογή μας».