Σκουρλέτης: Ο λαός να συγκρίνει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό των προηγούμενων κυβερνήσεων - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Σκουρλέτης: Ο λαός να συγκρίνει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό των προηγούμενων κυβερνήσεων

featured image

Για τις περιόδους διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων και τα αποτελέσματα που επέφεραν στη χώρα και τον ελληνικό λαό, έκανε λόγω κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία και των πέντε υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την Κέρκυρα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, που βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο νησί.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να συγκρίνουν τις περιόδους διακυβέρνησης και το κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές των προηγούμενων κυβερνήσεων επισημαίνοντας ότι «είναι καταλυτική η σύγκριση υπέρ τη κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

«Στις 7 του Ιουλίου δεν ψηφίζουμε για να στείλουμε αντιπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο, ψηφίζουμε για μια κυβέρνηση που θα κληθεί με βάση τις νέες συνθήκες, εντελώς διαφορετικές που υπήρχαν την τελευταία δεκαετία, να καταθέσει το πρόγραμμα και το σχέδιο της για την επόμενη περίοδο. Είναι γεγονός ότι έχουμε την άνεση να πηγαίνουμε σε εκλογές χωρίς να κινδυνεύει να βγει η χώρα από την ευρωζώνη, και αυτό πιστώνεται θετικά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε μέσα σε αντίξοες, δύσκολες συνθήκες να σταθεροποιήσει την οικονομία και να ανοίξει νέους δρόμους για την κοινωνία και την οικονομία. Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να θυμηθούν ποιοι έχουν τη βασική ευθύνη που η χώρα και ο λαός της οδηγήθηκε στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση, μεταπολεμικά, τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτές οι δυνάμεις έχουν ονοματεπώνυμο, λέγονται παλαιός δικομματισμός, και είναι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Οι εκλογές δεν είναι ένα μνημόσυνο της προηγούμενης περιόδου, ούτε θα πρέπει να σταθούμε μόνο σε αυτό. Θέλουμε να καλέσουμε τον ελληνικό λαό να συγκρίνει τις περιόδους διακυβέρνησης, το κυβερνητικό έργο της δικιάς μας κυβέρνησης με αυτές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι καταλυτική η σύγκριση υπέρ τη κυβέρνησης μας. Κάναμε πράξη να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δώσαμε τη δυνατότητα σε όλους αυτούς που ήταν το αποτέλεσμα της βαθειάς οικονομικής κρίσης, τους 2.500 ανασφάλιστους, να πηγαίνουν στο νοσοκομείο όταν το χρειάζονται. Βάλαμε μπροστά πράγματα που αφορούν το κτηματολόγιο, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια διοίκηση, τον εκσυγχρονισμό της, αλλά και στην εκπαίδευση. Δώσαμε δικαιώματα σε κοινωνικές κατηγορίες που ήταν στο περιθώριο. Διαχειριστήκαμε τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση, μεταπολεμικά. Αυτό ήταν προτεραιότητα μας» επισήμανε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης στρέφοντας τα βέλη του στη Νέα Δημοκρατία, έκανε λόγο για «κυλιόμενο πρόγραμμα», που «κάθε μέρα μεταβάλλεται και ταυτόχρονα μεταμφιέζεται» ενώ ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης «μασάει τα λόγια του».

«Βρισκόμαστε στο εξής παράδοξο. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φιλοδοξεί να είναι η επόμενη κυβέρνηση, έχουμε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα που είναι σαν «τις κυλιόμενες σκάλες». Κάθε μέρα μεταβάλλεται και ταυτόχρονα μεταμφιέζεται ... Και όταν καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, να απαντήσει αν πράγματι πιστεύει στην ανάγκη της εφταήμερης εργασίας, μας απάντα πως " δεν είναι αυτό που νομίζετε, μιλήσαμε για την εφταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων". Όταν τον καλούμε να μας πει αν περισσεύουν γιατροί στα νοσοκομεία, αν περισσεύουν εκπαιδευτικοί στα σχολεία, τότε "μασάει" τα λόγια του. Όταν του λέμε τι γίνεται με την πρότασή σας για το ασφαλιστικό, που υπάρχει στο πολυσέλιδο πρόγραμμά σας "το ψάχνουμε και δεν υπάρχει τίποτε". Και όταν αποκαλύπτεται ότι η πρόταση του είναι για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, τότε για άλλη μία φορά μασούν τα λόγια τους. Η ΝΔ προωθεί το μεγαλύτερο deal αυτή τη στιγμή με επιχειρηματικά συμφέροντα ιδιωτικά, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, εις βάρος του δημοσίου χαρακτήρα της επικουρικής ασφάλισης» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφέρθηκε επίσης στις φοροαπαλλαγές σχολιάζοντας ότι «η ΝΔ παραφράζοντας τη φράση του Γιώργου Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν» περίπου λέει ότι φοροαπαλλαγές υπάρχουν. Φοροαπαλλαγές κάθε είδους», και τόνισε: «Εμείς ήμασταν αυτοί που άνοιξαν το δρόμο των στοχευόμενων φοροαπαλλαγών, με μέτρα συγκεκριμένα, κοστολογημένα, τα οποία βασίζονται σε ένα ρεαλιστικό εφαρμόσιμο σχέδιο, που δεν θέτουνε σε κίνδυνο την ίδια την οικονομία».

Όσον αφορά το «ναυάγιο» του δημοσίου διαλόγου των πολιτικών αρχηγών, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε τις ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν επιλέξει να μην αναμετρηθούν πάνω στο πεδίο των συγκεκριμένων προγραμματικών προτάσεων και φοβούνται το διάλογο όπως "ο διάβολος το λιβάνι".

Ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε και για την πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη της περιφέρειας, δίνοντας ως παράδειγμα τα Περιφερειακά Συνεδρία που έγιναν σε όλη τη χώρα.

«Διαμορφώθηκε ένα πρόγραμμα στη βάση του οποίου για πρώτη φορά έγινε ένα πρόγραμμα αναπτυξιακής στρατηγικής. Αυτό είναι το αποτύπωμα της δικής μας αντίληψης και διαλόγου με τους άμεσα ενδιαφερόμενους», είπε και προσέθεσε: «Μπορούμε σήμερα να λέμε πως μετά από χρόνια, μπορούμε να ελπίζουμε ξανά».

Κληθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για επαναληπτικές εκλογές το Δεκαπενταύγουστο, ο κ.Σκουρλέτης τις χαρακτήρισε «πλάκα», ενώ είπε πως «οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Κυριάκου Μήτσοτακη δείχνουν την αμφιβολία της ΝΔ για το αποτελέσματα των επικείμενων εθνικών εκλογών.

«Ως πλάκα μπορεί να το πει κανείς, ότι αν δεν έχει μία καθαρή ισχυρή εκλογή θα πάει τον Δεκαπενταύγουστο για εκλογές. Νομίζω ότι πέρα από την εξόφθαλμη σκοπιμότητα αυτής της τοποθέτησης εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη να δημιουργήσει μία συσπείρωση στους ψηφοφόρους του. Αν κανείς σκεφθεί ότι το εκλογικό σύστημα που ισχύει αυτή τη στιγμή με το μπόνους των 50 εδρών -ακόμη και στο κόμμα που είναι με μία ψήφο μπροστά το δίνει-, οι δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης είναι δεδομένες ... Άρα προς τι λοιπόν αυτή η τοποθέτηση, η οποία μόνο ανησυχία μπορεί να δημιουργεί και στην ίδια την οικονομία της χώρας; Νομίζω, λοιπόν, ότι είναι ένας ψεύτικος εκβιασμός ο οποίος δείχνει ένα άλλο φόβο. Δείχνει ένα φόβο συσπείρωσης των δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας, διότι είναι άλλο να ψηφίζεις για ευρωεκλογές, άλλο να έχεις μπροστά σου να αντιμετωπίσεις τη σοβαρότητα των εθνικών εκλογών. Μάλλον λοιπόν δείχνει αμφιβολίες, και όχι αύτη τη μεγάλη σιγουριά που εκπέμπεται από τη ΝΔ για το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου» σχολίασε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει μνήμη» και πως «ο προοδευτικός κόσμος δικαιούται με την ψήφο του ελληνικού λαού να συνεχίσει αυτή την πορεία ανόρθωσης της χώρας».

«Θεωρούμε ότι ο κόσμος έχει μνήμη, αυτό που ζητούν οι αμνήμονοι πολίτες δε πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη, μπορεί να θυμάται, να συγκρίνει, να απαιτήσει να δει προγράμματα και να κάνει τελικά τις επιλογές του. Υπάρχουν δύσκολοι και εύκολοι στόχοι στις εκλογές, εδώ έχουμε και τα δύο. Για μας ο εύκολος στόχος εδώ στην Κέρκυρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα. Ο δύσκολος στόχος είναι να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα σε όλη την Ελλάδα. Και τα δύο όμως είναι εφικτά γιατί πραγματικά πιστεύουμε στην ωριμότητα των Ελλήνων πολιτών, πιστεύουμε στην ικανότητά τους να διακρίνουνε ποιοι τελικά θεωρούνε ότι η Ελλάδα κληρονομικά και δικαιωματικά τούς ανήκει, και ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να κοιτάνε τον κόσμο στα μάτια και να του λένε ότι με ανιδιοτέλεια θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, βελτιώνοντας τυχόν λάθη, αντιφάσεις, παραλήψεις. Η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος δικαιούται με την ψήφο του ελληνικού λαού να συνεχίσει αυτή την πορεία ανόρθωσης της χώρας».