Λεβέντης: Θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε οποιαδήποτε κυβέρνηση εφόσον δεχθεί τις προτάσεις μας - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Λεβέντης: Θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε οποιαδήποτε κυβέρνηση εφόσον δεχθεί τις προτάσεις μας

featured image

Ευνοϊκή συγκυρία για την΄Ένωση Κεντρώων «βλέπει» ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Λεβέντης σημειώνει ότι η ζημιά στις ευρωεκλογές για το κόμμα του προκλήθηκε από το γεγονός ότι κατέβηκαν πολλά κόμματα τα οποία «διεκδίκησαν ψήφους από τον επονομαζόμενο και πατριωτικό χώρο».

Πάρα ταύτα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτιμά ότι «η αποχή θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών», εξηγώντας ότι αφενός ο πολύς κόσμος δύσκολα θα πάει να ψηφίσει γιατί είναι καλοκαίρι και αφετέρου γιατί ένας αριθμός πολιτών εργάζονται στον τουριστικό τομέα.

Ο κ. Λεβέντης θεωρεί βέβαιο ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταφέρουν να πάρουν την πρώτη θέση αλλά όχι και την αυτοδυναμία και προσθέτει: «Αναγκαστικά, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναζητήσει συμμαχίες στον αμέσως επόμενο διαθέσιμο που είναι το ΠΑΣΟΚ. Διαθέτουν άλλωστε και τη σχετική εμπειρία. Εμείς θα στηρίξουμε με ψήφο εμπιστοσύνης την οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει εφόσον δεχθεί να εφαρμόσει τις προτάσεις μας».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις με τα κόμματα με τα οποία κατεβαίνει συνεργαζόμενη η Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Συνεργαζόμενα κόμματα αντιπροσωπεύουν τις διαφορετικές τάσεις και ανησυχίες μέσα στην Ένωση Κεντρώων. ... Όλα αυτά τα πολιτικά κόμματα βρήκαν το σπίτι τους στην Ένωση Κεντρώων».

Τέλος, σχολιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ, ο Βασίλης Λεβέντης εκτιμά: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται παροχές άμεσα. Άρα θα πρέπει να φορολογήσει επιβάλλοντας νέα σκληρά μέτρα. Και αυτό θα το κάνει για να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και να μειώσει τη φορολογία. Δεν θα καταφέρει τίποτα παραπάνω από ό,τι έχει καταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ».