Κουμουτσάκος για το δημοσίευμα για τον Κ. Καραμανλή: Ατυχής και άθλια προσπάθεια παραμόρφωσης της ιστορίας - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Κουμουτσάκος για το δημοσίευμα για τον Κ. Καραμανλή: Ατυχής και άθλια προσπάθεια παραμόρφωσης της ιστορίας

featured image

Εκείνοι που συμφωνήσαν σε μια επιζήμια συμφωνία στο ζήτημα της Μακεδονίας δεν μπορούν να κουνούν το δάχτυλο σε εκείνους που αντιστάθηκαν σε ισχυρές διεθνείς πιέσεις, έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον και προστάτευσαν το εθνικό συμφέρον, τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento σχετικά με επιστολή του Κώστα Καραμανλή για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Η σκόπιμα αποσπασματική παρουσίαση ενός τμήματος της τότε διαπραγμάτευσης, η οποία δεν κατέληξε σε καμία συμφωνία, αποτελεί ατυχή και άθλια προσπάθεια παραμόρφωσης της ιστορίας. Ο θρίαμβος του Βουκουρεστίου ήταν ένα κεκτημένο που θυσίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις Πρέσπες» αναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας με ανάρτησή του στο twitter με αφορμή το δημοσίευμα για τη διαπραγμάτευση επί Καραμανλή.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα αναφέρεται σε συμφωνία του τότε Έλληνα πρωθυπουργού με τις προτάσεις Νίμιτς για την ονομασία των Σκοπίων.