Χρυσό μετάλλιο για την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-23 - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Χρυσό μετάλλιο για την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-23

featured image

Μια σημαντική επιτυχία πανηγυρίζει η ελληνική κωπηλασία, καθώς σε ένα άθλημα που έχει προσφέρει πολλές μεγάλες στιγμές στη χώρα, η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου στέφτηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στη δίκωπο άνευ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-23 που διεξάγεται στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Οι δυο αθλήτριες πέρασαν πρώτες τη γραμμή του τερματισμού σε χρόνο 7.11.67, αφήνοντας πίσω τους τις Μπέντλι-Σούνμπι από τη Νότια Αφρική (2η θέση) με 7.16.24, καθώς και τις Ντανίλιουκ-Γκλάζκοβα από τη Ρωσία (3η θέση) με 7.18.35.

Οι δύο κοπέλες από τη Θεσσαλονίκη έφτασαν τα τέσσερα χρυσά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο, έπειτα από αυτά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2018, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-23 του 2018, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άϊρες (ξανά το 2018), έχοντας το απόλυτο σε όσες διοργανώσεις έχουν λάβει μέρος.

Πλέον, απομένει να κατακτήσουν την κορυφή και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-23 που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Επίσης, στους Άνδρες και στην αντίστοιχη κούρσα, οι Γιάννης Καλανταρίδης του ΟΕΑ ΝΑ Βόλου και ο Θανάσης Παλαιοπάνος του ΝΟ Ιωαννίνων κατέκτησαν με τη σειρά τους μια θέση στο βάθρο, την τρίτη, που τους έδωσε και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 6.33.09.

Το χρυσό πήγε στο ρουμάνικο πλήρωμα με 6.29.24 και το ασημένιο στο λιθουανικό, με 6.31.01.