Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Εξαιρετική πρεμιέρα για τα «γαλανόλευκα δελφίνια» - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Εξαιρετική πρεμιέρα για τα «γαλανόλευκα δελφίνια»

featured image

Με τον ιδανικότερο τρόπο άνοιξε η αυλαία της κολύμβησης στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα για τους Έλληνες αθλητές.

Δυο εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες από την Άννα Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδας και την σκυταλοδρομία 4Χ100μ. ελεύθερο των ανδρών , δυο προκρίσεις στα απογευματινά ημιτελικά και ένα νέο ατομικό ρεκόρ συνθέτουν την συνταγή της πρεμιέρας για τα ελληνικά χρώματα.

Και όριο για Τόκιο και ημιτελικό η Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδας

Η Άννα Ντουντουνάκη στον προκριματικό των 100μ. πεταλούδας τερμάτισε σε 57.88 πήρε την 9ηθέση και την πρόκριση για τον απογευματινό ημιτελικό και κυρίως έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο που ήταν 57.92 « Αρχικά ήθελα να πιάσω το όριο για τους Ολυμπιακούς κι από τη στιγμή που βγήκε το ότι μπήκα και στον ημιτελικό με κάνει πάρα πολύ χαρούμενη. Έβλεπα ότι ήμουν μπροστά, η κοπέλα δίπλα μου είναι πιο γρήγορη από μένα και λέω για να στρίβω πριν από αυτή και να βγαίνω μπροστά στη στροφή μάλλον καλά πάω. Θεωρώ ότι στα τελευταία 25 μέτρα δεν ήμουν τόσο δυνατή αλλά αν βελτιώσω την προπόνηση θα είμαι ακόμα πιο ανταγωνιστική. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν πάρα πολύ σίγουρη γι αυτή τη χρονιά ότι θα μου βγει καλά γιατί ήμουν με άλλο προπονητή έξω , με τον κύριο Αλέκο εδώ, κουράστηκα πάρα πολύ όλη τη χρονιά και δεν ήξερα αν θα βγει και χαίρομαι διπλά που μου βγήκε. Στην προπόνηση πριν λίγες μέρες είδα ότι μπορώ να κάνω αυτό που έκανα και πέρυσι κι εκεί κάπου άρχισε να ανεβαίνει η ψυχολογία μου. Μέχρι πριν έλεγα ότι βγει και ελπίζω να πάει καλά .

Από τη στιγμή που βγήκε και με τις δεδομένες συνθήκες είμαι πάρα πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα. Μετά τη Γλασκόβη άρχισα να πιστεύω ότι μπορώ να κάνω πάρα πολλά πράγματα και ο κύριος Τάσος (Καράμπελας)με έχει βοηθήσει πολύ και ο γυμναστής μου ο κύριος Λάζαρος και τους ευχαριστώ πάρα πολύ και πιστεύω πραγματικά ότι αν του χρόνου δουλέψουμε καλά όλη τη διάρκεια της χρονιάς που θα έχω τελειώσει με το μεταπτυχιακό μου να έχω μόνο το κολύμπι να αφοσιωθώ σε αυτό μπορούμε να κάνουμε πολλά να μα’στε υγιείς πάνω από όλα».

Σφράγισε εισιτήριο και η σκυτάλη 4Χ100μ. ελεύθερο

Η δεύτερη πρόκριση για το Τόκιο ήρθε από την σκυταλοδρομία 4Χ100 ελεύθερο των ανδρών. Οι Ανδρέας Βαζαίος-Κριστιάν Γκολομεεβ-Γιάννης Γεωργαράκης-Τόλης Χρήστου πήραν την 10ηθέση με χρόνο 3.14.44 και είναι μέσα στις 12 ομάδες που έκλεισαν μια θέση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020. Χαρούμενοι για την πρόκριση οι τέσσερις Έλληνες κολυμβητές, που κολύμπησαν κάτω από 50’’ δήλωσαν:

Ανδρέας Βαζαίος:«Καταφέραμε αυτό που θέλαμε. Πήραμε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες, η 10ηθέση είναι πάρα πολύ καλή , ανοίγουμε την πόρτα σήμερα...μέχρι στιγμής η ομάδα έχει πάει πάρα πολύ καλά με το Νέγρη με τη Άννα με τον Κριστιαν πέρασαν ημιτελικούς πιάσαμε τα όρια..»

Κριστιάν Γκολομεεβ:«Ήμασταν πολύ καλά νιώθαμε και οι τέσσερις ότι μπορούσαμε να το κάνουμε. Πήγαμε όλοι πολύ καλά, καλούς χρόνους καλές αλλαγές και ήμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη 10ηθέση και την πρόκριση, πήγε και ο Γεωργαράκης πολύ καλά αν και η πρώτη του φορά οπότε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη σημερινή μας εμφάνιση»

Γιάννης Γεωργαράκης:«Πρώτη εμπειρία πολύ καλή , ευχαριστημένος , βασικά ποτές δεν είμαι ευχαριστημένος αλλά για πρώτη φορά ήταν καλό. Χαίρομαι που πέφτω και με τα τρία αυτά παιδιά , είναι εξαιρετικά με τονώνουν , μου δίνουν δύναμη και χαίρομαι πολύ για την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς».

Τόλης Χρήστου:«Σίγουρα οι σημερινές επιτυχίες με την Άννα και τη σκυτάλη και οι προκρίσεις θα βοηθήσουν ψυχολογικά και για τη συνέχεια . Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί ξεκινήσαμε με το δεξί , πρώτη μέρα και πιστεύω θα συνεχίσουμε το ίδιο μέχρι την τελευταία μέρα

Ημιτελικό στα 50μ.πεταλούδας ο Γκολομεεβ

Πολύ καλό ξεκίνημα και στο ατομικό για τον Κριστιάν Γκολομεεβ που προκρίθηκε στον ημιτελικό των 50μ. πεταλούδας που θα γίνει σήμερα το απόγευμα 20:00 τοπική (14:00 Ελλάδα απευθείας ERTSports)με την 13ηκαλύτερη επίδοση των προκριματικών 23.51. Ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης την περσινή χρονιά ανέβασε ρυθμούς στο 2ο25άρι και πήρε την 4ηθέση στην 8ηαπό τις 10 συνολικά προκριματικές σειρές σφραγίζοντας μια θέση στην καλύτερη 16άδα του κόσμου «Καλή κούρσα , ικανοποιητική για πρώτη κούρσα , λίγο να μπούμε στο πνεύμα των αγώνων και θα ήθελα το απόγευμα να μπω λίγο πιο φρέσκος πιο συγκεντρωμένος , να καταρρίψω το ρεκόρ μου , το 23.19, να πάω πιο γρήγορα κι ότι βγει».

Ατομικό ρεκόρ ο Νέγρης στα 400μ. ελεύθερο

Λίγο νωρίτερα ο Δημήτρης Νέγρης πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ στα 400μ. ελεύθερο με χρόνο 3.50.81 ( το προηγούμενο 3.50.83) που τον έφερε στην 16ηθέση της κατάταξης . Ωστόσο ο Έλληνας κολυμβητής επικεντρώνεται στα 800μ. ελεύθερο εκεί που θέλει να πιάσει και το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες (7.54.31). «Ήθελα να πάω κάτω από 3.50 η αλήθεια είναι , δεν είμαι συνηθισμένος να κολυμπάω τόσο πρωί , νομίζω ότι αν έτρεχα απόγευμα θα πήγαινα κάτω από 3.50 . Πάμε για τα 800μ. τώρα εκεί είναι οι μεγάλος στόχος η ολυμπιακή πρόκριση. Αυτό ήταν ένα καλό δείγμα . Νιώθω καλά . Η πισίνα βοηθάει είναι «γρήγορη» προσπάθησα να συναγωνιστώ όσο μπορώ τους αντιπάλους μου . Είμαι ευχαριστημένος για πρωινή κούρσα ειδικά , αλλιώς ο στόχος μου είναι κάτω από 3.50. Τώρα επικεντρώνομαι στα 800μ. που έχω τις περισσότερες ελπίδες αλλά και για τα 1500μ. που επίσης θα διεκδικήσω το όριο (σ.σ 15.00.99)».