«Υψηλές προσδοκίες μετά την επιλογή του Σχοινά για τη θέση του Επιτρόπου» - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

«Υψηλές προσδοκίες μετά την επιλογή του Σχοινά για τη θέση του Επιτρόπου»

featured image

Ικανοποίηση και υψηλές προσδοκίες σχετικά με την επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ, εκφράζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), δρ Γεώγιος Κωνσταντόπουλος, στη συγχαρητήρια επιστολή του.

Στην επιστολή τονίζεται ότι η επιλογή του κ.Σχοινά είναι άριστη, με δεδομένη την πολύχρονη γνώση, την τεχνοκρατική και πολιτική εμπειρία του και τη δυναμική και αναγνωρισμένη συμμετοχή του στα τεκταινόμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από επιτελικές θέσεις ευθύνης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια (...) θα θέλαμε να συνεχισθεί και να ενισχυθεί. Οι θέσεις του κ. Σχοινά για την ανάπτυξη της οικονομίας και της απασχόλησης μέσω της εξωστρέφειας ταυτίζονται με τις θέσεις του ΣΕΒΕ για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας μας, βασισμένο στο δόγμα "Παράγω και Εξάγω"», υπογραμμίζεται στην επιστολή, η οποία καταλήγει: «Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα στο έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεσή του για μια ουσιαστική συνεργασία που θα αφορά το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης ευρύτερα μέσα από την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση. Εργαζόμενος για το κοινό συμφέρον της ΕΕ, αποτελεί πεποίθησή μας ότι μπορεί και από τη νέα του θέση να συμβάλλει στη σημαντική προσπάθεια της χώρας μας, προκειμένου η οικονομία να γυρίσει σελίδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και την κοινωνία».