Λεβέντης: Είμαστε υπέρ του σχηματισμού μιας βιώσιμης κυβέρνησης - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Λεβέντης: Είμαστε υπέρ του σχηματισμού μιας βιώσιμης κυβέρνησης

featured image

«Είμαστε το μόνο σοβαρό κεντρώο κόμμα, που είμαστε υπέρ του να έχει ο τόπος κυβέρνηση, είμαστε υπέρ του να παίξουμε ρόλο διαλλακτικό για τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM» και εξήγησε τι θα κάνει η Ένωση Κεντρώων σε περίπτωση που οι κάλπες της 7ης Ιουλίου δεν αναδείξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει, εφόσον το κόμμα του εισέλθει στη Βουλή, ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Επειδή είμαστε κεντρώο κόμμα και δε θέλουμε να υπάρξει ακυβερνησία, θα εξετάζαμε την πιθανότητα παροχής ψήφου, χωρίς να παίρναμε υπουργεία, χωρίς αυτό που έκαναν ο Καμμένος, ο Κουβέλης, ο Καρατζαφέρης [...] Θα δίναμε μία ψήφο, για να μην οδηγούμεθα συνέχεια σε εκλογές. Δεν μπορούμε να δηλώσουμε ότι θα οδηγούμε συνέχεια τη χώρα σε εκλογές, είμαστε υπέρ του σχηματισμού μιας βιώσιμης κυβέρνησης».

«Άρα», διευκρίνισε, «θα παράσχουμε ψήφο, υπό τον όρο τη υιοθέτησης των έντεκα σημείων προτάσεών μας που είναι αναρτημένες στο antidiaploki.gr, τα σημεία δεν αφορούν εμάς, αφορούν την κοινωνία, είναι κάθαρση της κοινωνίας και νοικοκύρεμα κοινωνικό και οικονομικό, άρα συμφέρουν τον τόπο αυτά που ζητούμε, όχι εμάς τους ίδιους».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε ό,τι αφορά το διακύβευμα των εκλογών ο κ. Λεβέντης ανέφερε: «Το διακύβευμα είναι να μην πάρει ψήφο ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ, αλλά να τιμωρηθούν και οι δύο. Να τιμωρηθεί και ο δικομματισμός και να οδηγηθούμε προς κυβερνήσεις συνασπισμού κομμάτων».

Σχετικά με τον πήχη της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε: «Ελπίζουμε να είναι στη Βουλή, μαζί μας έχουν έλθει κόμματα ολόκληρα όπως ο Δημαράς με το Άρμα Πολιτών, από ΑΝΕΛ τρεις βουλευτές, κόμματα οικολόγων και ΑμεΑ, από τη Βόρεια Ελλάδα οργανώσεις που είχαν μετάσχει στα συλλαλητήρια, όπως και σημαντικές προσωπικότητες [...] Για να έλθουν όλοι αυτοί κοντά μας αισθάνονται ότι μπαίνει η Ένωση Κεντρώων στη Βουλή, δεν ήλθαν για να μη βγουν όλοι αυτοί».

Παρατήρησε, ωστόσο, ότι οι Εθνικές εκλογές προκηρύχθηκαν σε πολύ μικρή απόσταση από τις ευρωεκλογές και παρά τις διαβεβαιώσεις που δίδονταν για εκλογές τον Οκτώβριο. «Οι εκλογές έπρεπε να γίνουν με απόσταση δύο μηνών να πάρουμε μίαν ανάσα [...] ούτε προλάβαμε τα προγράμματά μας να αναπτύξουμε, ούτε περιοδείες να κάνουμε [...] δεν είναι τίμια πράγματα αυτά, ό,τι ώρα θέλει ο καθένας, ο Τσίπρας έλεγε Οκτώβριο και είχε αποκοιμίσει τα κόμματα και την κοινωνία», είπε.

Σχετικά με τα σενάρια της επόμενης μέρας των εκλογών εκτίμησε ότι «ο Μητσοτάκης δε θα έχει ομαλό κλίμα, μπορεί να σχηματίσει μία κυβέρνηση με τη Γεννηματά, αλλά ομαλό κλίμα δε θα έχει, θα έχει φαγωμάρα και αυτό δε θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους επενδυτές».

Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΚΙΝΑΛ προέβλεψε ότι «είναι εικονικό που έδιωξαν τον Βενιζέλο από το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος θα είναι ο αρχιτέκτονας της σύμπραξης της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, απλά τον έδιωξαν επειδή ο Βενιζέλος είναι αναφανδόν υπέρ της συγκυβέρνησης της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τον έδιωξαν για να πάρουν τις ψήφους που φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρόεδρου της ΝΔ, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες «να μην δώσουν την ψήφο τους σε κόμματα της οργής, της παραπλάνησης ή της εξαπάτησης, τα οποία δεν θα έχουν ρόλο και λόγο την επόμενη μέρα» ο κ. Λεβέντης επισήμανε: «Ο Μητσοτάκης πλησιάζει την αυτοδυναμία και με 4-5 λάθη θα τη χάσει. Ένα από τα λάθη ήταν να δηλώνει στον λαό τι επιτρέπεται να ψηφίσει και τι όχι, είναι ανόητο αρχηγός πολιτικού κόμματος να υποδεικνύει απαγόρευση ψήφισης άλλου».