Αυγενάκης σε ΕΣΑΚΕ: Δεν είστε άμοιροι ευθυνών - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Αυγενάκης σε ΕΣΑΚΕ: Δεν είστε άμοιροι ευθυνών

featured image

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και Σταύρος Δουβής, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ, ενόψει και της κλήρωσης στην Basket League, η οποία θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 19:00.

Οι δύο εκπρόσωποι του Συνδέσμου ενημέρωσαν τον πολιτικό προϊστάμενο του αθλητισμού για μια σειρά από θέματα που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες,, όπως η αναζήτηση χορηγών, η υψηλή φορολογία των συμβολαίων και των εισιτηρίων, αλλά και η συνεργασία με την ΕΟΚ, η οποία δεν είναι στα καλύτερα δυνατά επίπεδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε στους δύο άνδρες πως «δεν είστε άμοιροι ευθυνών» και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων (υφυπουργείο Αθλητισμού, ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ), για να πάει ξανά το μπάσκετ στο επίπεδο που του αρμόζει.

«Το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ολυμπιακό είναι θλιβερό για το άθλημα και την συνεχιζόμενη ανάπτυξή του. Βέβαια, για κάθε καυγά χρειάζονται, τουλάχιστον, δύο. Εκτιμώ ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να παρακινηθούν για να κάνουν ένα βήμα πίσω, ώστε μαζί να πάμε δύο βήματα μπροστά. Θα εξαντλήσουμε το δικαίωμα της όποιας παρέμβασης μας, το οποίο σταματάει εκεί που αρχίζει το δικό σας δικαίωμα, αλλά αυτή η συνθήκη ισχύει και αντίστροφα», προσέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Επίσης, ο Λευτέρης Αυγενάκης δεσμεύτηκε να εξετάσει τις βελτιώσεις στη φορολογία, αλλά και τα τηλεοπτικά δικαιώματα και υποστήριξε πως θα συνεχίσει τις επαφές το επόμενο διάστημα με ΕΟΚ και διοικήσεις των ΚΑΕ.