Ραγκούσης για τη νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ: Η αναστήλωση του κράτους της Δεξιάς εξελίσσεται προκλητικά - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Ραγκούσης για τη νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ: Η αναστήλωση του κράτους της Δεξιάς εξελίσσεται προκλητικά

featured image

Για «αναστήλωση του κράτους της δεξιάς» με «κλιμακούμενη προκλητικότητα» κάνει λόγο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, σε δήλωσή του αναφορικά με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τη νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ.

O κ. Ρακγκούσης αναφέρει στη δήλωσή του: «Απροσχημάτιστη επανέκαμψε η καταπάτηση κάθε προγραμματισμένης διαδικασίας αξιολόγησης των στελεχών στα Σώματα Ασφαλείας. Η παλαιοκομματική λογική προαγωγής του τύπου "και δικός μου να είναι και να ξέρει πως εγώ τον ανέδειξα, για να μου χρωστάει" προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια σύγχρονης και αξιοκρατικής Ελλάδας. Η αναστήλωση του κράτους της δεξιάς, ιδίως στα Σώματα Ασφαλείας, εξελίσσεται με κλιμακούμενη προκλητικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε σήμερα να τοποθετηθεί στη θέση του αρχηγού της Αστυνομίας ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Η επιλογή του νέου Αρχηγού δεν έχει καμία σχέση με κομματισμό και αναξιοκρατία.

«Ο νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε Επιτελάρχης το 2017, Υπαρχηγός το 2018 και Αρχηγός σήμερα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στη δήλωση του Γιάννη Ραγκούση.

«Αντιλαμβάνονται όλοι, από την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του, ότι η επιλογή του νέου Αρχηγού δεν έχει καμία σχέση με κομματισμό και αναξιοκρατία. Αυτά προς απάντηση μιας εμφανώς βιαστικής, ακραία επιθετικής, άδικης και προσβλητικής προς το πρόσωπο του Αρχηγού και του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που κάνει λόγο για "αναστήλωση του κράτους της δεξιάς" και μάλιστα (!) με "κλιμακούμενη προκλητικότητα"», καταλήγει η ανακοίνωση.