Μαγειρέψτε τα μακαρόνια αλλιώς - Μην σπαταλάτε νερό και ρεύμα! - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Μαγειρέψτε τα μακαρόνια αλλιώς - Μην σπαταλάτε νερό και ρεύμα!

featured image Όλοι λατρεύουν τα μακαρόνια. Αν δεν σας αρέσουν... να το κοιτάξετε... μπορεί να είναι κάτι σοβαρό! Αλλά σε κανέναν δεν αρέσει ούτε να λερώνει πολλά μαγειρικά σκεύη για την ετοιμασία ενός γεύματος, αλλά ούτε και να σπαταλάει χρόνο και υλικά. Κατά κανόνα, για να φτιάξετε μακαρόνια, πρώτα βράζετε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα και μετά τα ρίχνετε μέσα, σωστά; Μόνο που έτσι σπαταλάτε πολύ περισσότερο νερό απ' όσο χρειάζεται (κάτι που φαίνεται όταν σουρώνετε στο τέλος τα ζυμαρικά) αλλά και πολύ ηλεκτρική ενέργεια για να φέρετε σε σημείο βρασμού το νερό (είτε απευθείας στην κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, είτε πρώτα με βραστήρα).
[expander_maker more="Διαβάστε περισσότερα" less="..."] Τώρα, θα δείτε ένα πολύ ωραίο... κόλπο, για να ετοιμάζετε μακαρόνια χωρίς να σπαταλάτε νερό και ηλεκτρική ενέργεια. Τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο τηγάνι, λίγο ελαιόλαδο και... τα ζυμαρικά που προτιμάτε:
  1. Πρώτα απ' όλα λαδώστε καλά το τηγάνι προτού το βάλετε στην φωτιά.
  2. Στην συνέχεια βάλτε στο τηγάνι τα μακαρόνια μαζί με κρύο νερό. Το μυστικό εδώ είναι η ποσότητα του νερού να είναι αρκετή απλά για να καλύψει πλήρως τα ζυμαρικά.
  3. Βάλτε καπάκι στο τηγάνι και αφήστε τα μακαρόνια να βράσουν, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Πηγή: iatropedia.gr [/expander_maker]