Γιάννης Πλακιωτάκης: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο λαϊκισμό - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Γιάννης Πλακιωτάκης: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο λαϊκισμό

featured image

«Η ελληνική ναυτιλία αποτελεί έναν από τους ισχυρούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας και η διαχρονική προσφορά της είναι και πολυεπίπεδη και ιδιαίτερα σημαντική» δηλώνει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, προσθέτοντας επίσης ότι «αποτελεί ξεκάθαρα ένα εθνικό κεφάλαιο που ως τώρα δεν είχαμε καταφέρει να εκμεταλλευτούμε αποτελεσματικά για όφελος της πατρίδας μας».

Τέλος σημειώνει ότι «η Ελληνική ναυτιλία πρέπει να γίνει μια ατμομηχανή ανάπτυξης της Ελλάδας».

Αναφορικά με τα λιμάνια και την λιμενική πολιτική, ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δηλώνει ότι «τα λιμάνια μας επιβεβαιώνουν τη θέση της ισχύος της πατρίδα μας στον διεθνή καταμερισμό της θαλάσσιας οικονομίας και του εμπορίου» ενώ για τον θαλάσσιο τουρισμό υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα με τον τεράστιο και μαγευτικό πλούτο των νησιών μπορεί να αποτελέσει την κορωνίδα του θαλάσσιου τουρισμού, ο οποίος έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και συνεισφοράς στο ΑΕΠ της χώρας».

Πέραν αυτών, ο κ. Πλακιωτάκης στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογραμμίζει ότι η δημιουργία ψηφιακού νηολογίου είναι αυτονόητη προϋπόθεση και απαραίτητη βάση στην προσπάθεια επιστροφής πλοίων στην ελληνική σημαία.

Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, ο Γιάννης Πλακιωτάκης δηλώνει ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλο λαϊκισμό. Απαιτεί σοβαρότητα, ειλικρίνεια, αποτελεσματικότητα» και προσθέτει: «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, και η Νέα Δημοκρατία ως κυβερνητική πλειοψηφία θα επιδιώξουμε, με το σεβασμό των διαδικασιών, την παρουσία μας, αλλά και τη γενικότερη στάση μας, τον πολιτικό πολιτισμό του Κοινοβουλίου»

Τέλος, ερωτηθείς εάν τα ακανθώδη θέματα όπως η κατάργηση του ασύλου, η πάταξη της ανομίας, η αλλαγή του ποινικού κώδικα προκαλέσουν αντιδράσεις και κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Γιάννης Πλακιώτης δηλώνει με νόημα: «Οι όποιες αντιδράσεις, από όσους δεν αντιλαμβάνονται το νόημα της ψήφου της 7ης Ιουλίου, δεν πρόκειται να μας εμποδίσουν».