Βορίδης: Η καταπολέμηση της νόθευσης των προϊόντων θα είναι δρακόντεια - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Βορίδης: Η καταπολέμηση της νόθευσης των προϊόντων θα είναι δρακόντεια

featured image

«Θέλω τις σκέψεις σας, τις ιδέες σας και τις προτάσεις σας και τις θέλω σύντομα». Αυτό ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης από μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) στη σημερινή τους συνάντηση, προκειμένου να ενσωματωθούν στο σχέδιο δράσης που θα καταρτιστεί στο ΥΠΑΑΤ.

Ο αρμόδιος υπουργός μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη συμβολή των ελληνικών βιομηχανιών τροφίμων στο ΑΕΠ της χώρας δηλώνοντας: «Είμαστε ιδιαίτεροι υπερήφανοι για την προσπάθειά και την προσφορά σας».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΣΕΒΤ έθεσαν ζητήματα όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις, το νομικό πλαίσιο για τις διεπαγγελματικές οργανώσεις αλλά και τις κινήσεις της βιομηχανίας τροφίμων για την ενδυνάμωση των τεσσάρων πυλώνων της ανάπτυξης που έχουν να κάνουν με την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια, την έρευνα - καινοτομία και την αύξηση των επενδύσεων.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας για τις παράνομες ελληνοποιήσεις εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον κατακερματισμό του ελεγκτικού μηχανισμού, ενώ κατέστησε σαφές ότι θεωρεί αυτονόητη την τήρηση από πλευράς των εταιρειών της νομιμότητας. «Θα στηρίξουμε τη βιομηχανία τροφίμων αλλά οφείλω να επισημάνω ότι η νομοθεσία που επιδιώκουμε να θεσπίσουμε για την καταπολέμηση της νόθευσης των προϊόντων θα είναι δρακόντεια» ανέφερε σχετικά.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τις διεπαγγελματικές οργανώσεις ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημείωσε πως θα τους ζητηθεί να καθορίσουν οι ίδιες πολιτικές που αναπτύσσουν τους κλάδους τους, κάτι το οποίο εφόσον επιτευχθεί θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για το υπουργείο.

Τέλος, προανήγγειλε λύση τον οποίων νομικών ζητημάτων προκύπτουν για τη λειτουργία υπαρχουσών διεπαγγελματικών αλλά και για την ίδρυση νέων, αφού σε συνδυασμό και με τον νέο συνεταιριστικό νόμο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και συνολικότερα η κυβέρνηση επιθυμεί θεσμικό συνομιλητή.

Συνάντηση με μέλη της Ιεροκοινοτικής Επιτροπής Αγ. Όρους

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρέθηκαν νωρίτερα μέλη της Ιεροκοινοτικής Επιτροπής Αγίου Όρους, αρμόδιας για έργα ΕΣΠΑ.

Σε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Μάκη Βορίδη η αντιπροσωπεία της Επιτροπής στάθηκε στα ζητήματα τα οποία απασχολούν τη Μοναστηριακή Κοινότητα και κυρίως την αγροτική παραγωγή, τα αλιευτικά καταφύγια αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων του Αγίου Όρους τα οποία παράγονται και τυποποιούνται με μοναδικές τεχνικές από τα βυζαντινά χρόνια από τους μοναχούς που διαβιούν στην Αθωνική Πολιτεία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι το υπουργείο βρίσκεται στο πλευρό της Ιεράς Κοινότητος και ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προαχθεί η αγροτοδιατροφική αξία των μοναδικών αγιορείτικων προϊόντων.