Ελληνική start up εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,55 εκατ. ευρώ - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Ελληνική start up εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,55 εκατ. ευρώ

featured image

Δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού και εξειδικεύεται στην αγορά της Κίνας, έχει γραφεία στην Αθήνα και τη Σαγκάη και το πλάνο ανάπτυξής της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μετά και την εξασφάλιση χρηματοδότησης-ύψους ρεκόρ 1,55 εκατ. ευρώ από επενδυτικούς οίκους.

Ο λόγος για την Toorbee, που σε αυτό τον γύρο χρηματοδότησής της ηγήθηκε η Alpha Ventures και ακολούθησαν το Velocity Fund, μαζί με νέους και υπάρχοντες ιδιώτες επενδυτές από την Ρωσία και την Ελλάδα. Πλέον, όπως τονίζει η εταιρία, η συνολική χρηματοδότηση της ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ.

Το πλάνο ανάπτυξης της start-up Toorbee περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διεύρυνση της τεχνικής της ομάδας σε Ελλάδα και Κίνα, ώστε να ανταποκριθεί και στη ζήτηση που δημιουργεί ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός Κινέζων τουριστών, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Η Τoorbee είναι μια «travel-fintech» εταιρεία που εστιάζει στον εξερχόμενο Κινέζικο τουρισμό παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες και τεχνολογικά εργαλεία όπως πρόσβαση και διανομή στην κινέζικη αγορά, δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού και πληρωμές μέσω τηλεφώνου (mobile payment). «Η Toorbee αποτελεί στην ουσία μια γέφυρα μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, που κάνει τη ζωή των Κινέζων επισκεπτών πιο εύκολη και επομένως τον ίδιο τον προορισμό, πιο ελκυστικό. Γι" αυτό, διευρύνουμε και το εύρος των υπηρεσιών μας σε όλη την Ευρώπη, προετοιμάζοντας επιχειρήσεις αλλά και προορισμούς για την αναμενόμενη μεγάλη αύξηση των Κινέζων τουριστών στην περιοχή», αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι συνιδρυτές της Toorbee, Γιώργος Παπαχρήστος και Νίκος Παπαχρήστος.

Μάλιστα, πριν από κάποιο διάστημα, η Toorbee και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών λάνσαραν την εφαρμογή «AIΑ - Toorbee WeChat Miniapp», με την οποία με το σκανάρισμα ενός QR code που βρίσκεται σε εμφανή σημεία στους χώρους του αεροδρομίου, οι Κινέζοι ταξιδιώτες μπορούν πλέον να αντλούν πληροφορίες για το σύνολο των υπηρεσιών του αεροδρομίου μέσα από τη δημοφιλή εφαρμογή WeChat.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με τα μέχρι σήμερα επιτεύγματα των ιδρυτών και της ομάδας που τους πλαισιώνει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Καράμπελας, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Ventures. Αντίστοιχα, ο Κωνσταντίνος Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Velocity Fund, ανέφερε ότι «η Toorbee αποτελεί τη γέφυρα που ενώνει τους Έλληνες παρόχους υπηρεσιών με το διαρκώς αυξανόμενο κομμάτι της τουριστικής αγοράς που αναζητά αυθεντικές εμπειρίες και μοναδικά προϊόντα».