Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

featured image

Ασύμμετρος πόλεμος και μεταναστευτικό…

Η χώρα μας εδώ και χρόνια  δέχεται  ασύμμετρο πόλεμο  από την Τουρκία με προκλητικές  ενέργειες, η σοβαρότερη των οποίων είναι  η μαζική εισβολή μεταναστευτικών στρατιών στα νησιά μας.

Η Τουρκία κλιμακώνει τις  παράνομες επιθετικές ενέργειες, αναβαθμίζει  τις επεκτατικές της βλέψεις σε βάρος μας, προβάλλει   διεκδικήσεις στο μισό Αιγαίο και στη Θράκη,   αμφισβητεί τα δικαιώματα μας στα νησιά μας, στο σύμπλεγμα του Καστελορίζου  των μικρονησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο, θέτει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών μας στο Ανατ. Αιγαίο, αμφισβητεί τον εναέριο χώρο μας των 10ΝΜ , παραβιάζει το FIR Αθηνών  και τα θαλάσσια χωρικά μας ύδατα, γκριζάρει κατά το δοκούν το σύμπλεγμα των Ιμίων, δημιουργεί συνθήκες εμπλοκής και αερομαχιών άνωθεν του Αιγαίου και στη θάλασσα, ξεδιπλώνει   χάρτες με τα σύνορα της καρδιάς της, χαράσσει κατά το δοκούν ΑΟΖ κοκ.

Παρόμοια κάνει και στην Κύπρο. Διατηρεί την κατοχή του Αττίλα, προχωρεί σε παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, προβαίνει σε παράνομο εποικισμό της Αμμοχώστου,  παραβιάζει τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της, στέλνει κύματα λαθρομεταναστών στην Κυπριακή Δημοκρατία, δείχνει αδιαλλαξία στις διαπραγματεύσεις για  επίλυση του Κυπριακού  και αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Ελλάς κοιμάται στην κλίνη του διεθνούς δικαίου και στη σκιά των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Δεν έχει αξιολογηθεί ορθά η απειλή από τις Κυβερνήσεις της τελευταίας 10ετίας  στο βαθμό μάλιστα που κλιμακώνονται από χρόνο σε χρόνο . Ο Ερντογάν έχει καταστεί ο «Χίτλερ της Ανατολής» και απαιτεί «ζωτικό  χώρο».    Συναλλάσσεται με τις δύο υπερδυνάμεις (ΗΠΑ-Ρωσία) εκμεταλλευόμενος το κενό εξουσίας στις ΗΠΑ και την υποχώρηση του Δυτικού συστήματος ασφαλείας (ΝΑΤΟ) εισβάλλει στο κενό.   Η ισχύς του εκπηγάζει από την ισχυρή πολεμική   μηχανή και το οικονομικό  υπόβαθρο της χώρας του,  περιφρονώντας το διεθνές δίκαιον. Το πολιτικό μας σύστημα αντί να ασχολείται με  “τζόκερ” και άλλα  είναι καιρός να μελετήσει τον επικείμενο πόλεμο με την Τουρκία  και να προετοιμάσει την χώρα καταλλήλως  όπως:

1/   Κλείσιμο των συνόρων δια «πυρός και σιδήρου»

2/ Ενίσχυση Εθνικής Αμύνης (Εξοπλισμός, σχέδια, ετοιμότητα αποκρούσεως, εκπαίδευση  εθνοφυλακής, στράτευση γυναικών, εθνικό φρόνημα  κλπ)

3/  Σύμπηξη  Συμμαχιών ( Λήψη μέτρων στα όργανα της Ε.Ε, ενημέρωση διεθνών οργανισμών - καταδίκη Τουρκίας - ενημέρωση της διεθνούς  κοινής γνώμης κ.α)

4/    Αναζωπύρωση του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου με την Κύπρο.

5/ Αναθεώρηση της εξωτερικής μας πολιτικής υπό το πρίσμα του νέου απομονωτισμού των ΗΠΑ και της προσέγγισης Ρωσίας - Τουρκίας. Καιρός   να ασκήσουμε  πολύπλευρη εθνική εξωτερική πολιτική, όχι μόνο  προς τους συμμάχους μας, αλλά και προς Ρωσία, Κίνα,   Αραβικό Κόσμο και φυσικά περαιτέρω σύσφιγξη της συμμαχίας μας με την Αίγυπτο και το   Ισραήλ.

6/    Οικονομική ανόρθωση της χώρας . Τούτο είναι πάγιο.

Αμφικτύων*

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών.

Επιστολή στον Πρόεδρο Μακρόν...

October 23, 2019

Mr Le President de la Republique

L’ Elysee

55 Rue Faubourg Saint-Honore

75008 Paris

Αγαπητέ Πρόεδρε κ. Μακρόν,

Απευθυνόμαστε σε σας για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη στάση σας όσον αφορά την ενσωμάτωση των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε περήφανοι Έλληνες με προέλευση από τη βόρεια περιοχή της Ελλάδας, τη Μακεδονία – αναπόσπαστη ελληνική περιοχή (μιας συνεχούς 3000 ετών ιστορίας, πολιτισμού και γλώσσας). Όταν κάτι είναι ενσωματωμένο σε ένα έθνος, είναι συνδεδεμένο με την εθνική ασφάλεια του έθνους και την εθνική του υπερηφάνεια. Συνεπώς, ποτέ δεν θα επιτρέψουμε σε κράτος του οποίου οι πολίτες δεν είναι Έλληνες να σφετεριστούν το όνομα, την ταυτότητα και την ιστορία μας. Επίσης ποτέ δεν θα δεχτούμε κάτι που θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας, η οποία εξυπηρετεί επίσης και την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γνωρίζουμε επίσης ότι το παρελθόν και η ιστορία έχουν σημασία και δεν πρέπει να αφεθούν σε  χέρια ανθρώπων που δεν σέβονται την ιστορία.

Ο Δρ. Frank Holt (Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον) στο πρόλογό του βιβλίου Macedonia-Evidence γράφει:

«κοινοβούλια; Ειδήμονες; Ιερείς; Ποιητές; Πρόεδροι; Όποιος ελέγχει το παρόν πρέπει να επιλέξει με προσοχή σε ποιον να εμπιστευτεί το παρελθόν μας, αλλιώς μπορεί να προκύψει ένα ψεύτικο και τερατώδες μέλλον».

Επιπλέον, κύριε Πρόεδρε, με αυτό το βέτο, προστατεύσατε τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βασίστηκαν στην επιτυχία της εξής αρχής: οι χώρες και τα έθνη πρέπει να είναι έτοιμα να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση βάσει αυστηρών κανόνων και κανονισμών. Πρέπει να επιδείξουν την ειλικρίνειά τους στις υποχρεώσεις και τους στόχους των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων και των βελτιωμένων περιφερειακών σχέσεων (ειδικά εάν γείτονες είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Τα Σκόπια (σε πολλά επίπεδα) δεν είναι ακόμα έτοιμα.

Επίσης το βέτο σας διόρθωσε το λάθος της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης που οδήγησε σε ψευδή πολιτική νίκη υπό τη μορφή της συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία τα Σκόπια έχουν ήδη παραβιάσει πολλές φορές. Η συμφωνία αυτή βασιζόταν σε ψευδή ιστορία και επικυρώθηκε χρησιμοποιώντας μια αλαζονική παραβίαση του ελληνικού συντάγματος και ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού. Ως αποτέλεσμα, προστατεύσατε τα πρότυπα της Ευρώπης την αξιοπρέπεια και τιμή ενός ευρωπαϊκού λαού (την αξιοπρέπεια και το ιστορικό μας δικαίωμα να είμαστε οι μόνοι Μακεδόνες) και γι ‘αυτό σας ευχαριστούμε.

Με εκτίμηση,

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ

Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας

Συντονιστής: Γεώργιος Κοσμίδης

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά

Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος

Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής

Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά

Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα)

Πρόεδρος: Δημήτριος Γιουματζίδης

Θα κάνουν Χριστούγεννα τα νησιά μας;

Το έγραφα στο χθεσινό μου άρθρο και είμαι υποχρεωμένος να το επαναφέρω:

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Πλησιάζει η γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού μας! Την πιο λαμπερή γιορτή της Χριστιανοσύνης!

Διερωτώμαι – και παρακαλώ κρατήστε αυτήν την απορία μου – αν τελικά με όλη αυτήν την κατάσταση, της εισβολής χιλιάδων μουσουλμάνων στα νησιά μας, αν λέγω “επιτραπεί” στους κατοίκους των νησιών μας να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με την λαμπρότητα που επιβάλλει η Μεγάλη αυτή Ημέρα!!

Ζήτω το Έθνος, ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940…

Ξημερώνει αύριο η 28η Οκτωβρίου! Την υπέρλαμπρη αυτή ημέρα ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς το 1940, ο Ελληνικός Στρατός και ο ελληνικός λαός είπαν βροντερό ΟΧΙ στον φασισμό του Άξονα! Μόνοι εναντίον όλων! Όπως πάντα στην μακραίωνη Ιστορία μας! Χωρίς φίλους, χωρίς πραγματικούς συμμάχους!

Ωστόσο, είναι ίσως η πρώτη φορά σήμερα, που υπάρχουν τόσοι εχθροί του ελληνισμού και της ελληνικής γης εντός των τειχών!

Θολοκουλτουριάρηδες, δεξιούληδες, αριστερούληδες, τάχατες προοδευτικοί και ανθρωπιστές! Που ζητούν να επωμισθούν τον ανθρωπισμό τους όλοι οι άλλοι Έλληνες, εκτός από τους ίδιους!

Ας έχει όμως! Δεν γνωρίζουν ιστορία, δεν θέλησαν ποτέ να τη διδαχθούν στα ξένα κολλέγια και τα πανεπιστήμια που έμαθαν γράμματα!

Ο ελληνικός λαός για μια ακόμη φορά θα αντισταθεί στην ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ! ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 1940!!