Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

featured image

Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού κ. Μητσοτάκη…

Η παραπάνω φωτογραφία που δημοσιεύουμε έφθασε στο ηλεκτρονικό μου γραμματοκιβώτιο από φίλο αναγνώστη και όπως με ενημερώνει είναι από την πρόσφατη στρατιωτική άσκηση “Παρμενίων 2019”, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ακριτική μας Αλεξανδρούπολη!

Στην οποία άσκηση ο Πρωθυπουργός μας δήλωσε με περηφάνια, ότι: «Η άμυνα της χώρας είναι σε καλά χέρια»!

Παρ΄ ότι η φρεγάτα Έλλη του Πολεμικού μας Ναυτικού, που συμμετείχε της στρατιωτικής ασκήσεως προσάραξε σε αβαθή ύδατα στις ακτές του λιμένα της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη! Παρ΄ ότι οι πληροφορίες που μας έρχονται, κάνουν λόγο για όχι και τόσο επιτυχημένη διακλαδική στρατιωτική άσκηση!

Ωστόσο, θα σταθώ ιδιαίτερα στην παραπάνω φωτογραφία, όπου στρατιωτικό άγημα Πεζοναυτών αποδίδει Τιμές στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και εκείνος έχει το αριστερό χέρι στην τσέπη του!

Μου είπαν, πως αυτό είναι πολύ μεγάλη ασέβεια, του Πρωθυπουργού προς το λεβέντικο άγημα των Πεζοναυτών μας, αλλά και προς όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας, αφού αυτές εκπροσωπούσε ο υψηλότατου βαθμού Αξιωματικός των Ε.Δ. μας, στα δεξιά του κ. Μητσοτάκη! Ίσως όμως θα έλεγα, πως για να είσαι ασεβής πρέπει να γνωρίζεις τι σημαίνει σεβασμός και που πρέπει να τον αποδίδεις ως άνθρωπος, πρωτίστως δε όταν είσαι ο Πρωθυπουργός μιας χώρας!

Θα έλεγα έτσι, πως είναι μια κίνηση αμηχανίας μπροστά στη στιγμή! Φανταστείτε όμως το ίδιο πολιτικό πρόσωπο, τον Πρωθυπουργό μας δηλαδή, να επιδείξει την ίδια αμηχανία σε πολύ σοβαρές καταστάσεις, τότε που θα πρέπει να λάβει απόφαση εντός λεπτών, ίσως και δευτερολέπτων!

Αλλά είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Μητσοτάκης πιάνεται στα πράσα της αμηχανίας του! Η πρώτη ήταν στο Βερολίνο, όταν στην ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου δεν σηκώθηκε από την καρέκλα που είχε τοποθετήσει η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, για εκείνον και την ίδια! Αποδίδοντας μεγαλύτερη τιμή στην ασθένεια της κ. Μέρκελ, από ότι στον Εθνικό Ύμνο της Πατρίδος του!

Αποδεικνύοντας ότι είναι “κοντός” για το υψηλό μέγεθος ενός Πρωθυπουργού της Ελλάδος! Όπως άλλωστε, του ιδίου διαμετρήματος ήταν και ο προηγούμενος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας!!

“Πούλησε” τη Μακεδονία ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Έλαβα άλλο ένα πολύ αξιόλογο ηλεκτρονικό μήνυμα και σας το γνωρίζω…

Η αντίθεσή του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά της προεκλογικής του εκστρατείας προσβλέποντας στην έντονη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού. Μάλιστα υπενθυμίζουμε ότι ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία με περιοδεία στη Μακεδονία. Τότε χαρακτήριζε “εθνική ήττα” την Συμφωνία των Πρεσπών και δεσμεύθηκε για “μια μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την ελληνικότητα της πραγματικής Μακεδονίας”. Έμελλε όμως η υπόσχεσή του να παραμείνει μόνον επικοινωνιακή εκστρατεία για την εκλογική του νίκη και όχι για την ελληνικότητα της Μακεδονίας! Με την ανάληψη της εξουσίας η στάση του Έλληνα πρωθυπουργού και των κυβερνητικών παραγόντων άρχισε σταδιακά να μαλακώνει στο θέμα της Μακεδονίας. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, απαξίωσε να συναντηθεί με εκπροσώπους της ηγεσίας της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής (ενώ συναντήθηκε με εκπροσώπους οργανώσεων που επέλεξαν οι συνεργάτες του). Γνώριζε και γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά τους αγώνες, που επί δεκαετίες έχει δώσει η ιστορική ομογενειακή οργάνωση αλλά και ευρύτερα η ομογένεια για το μακεδονικό θέμα και είχε συναντηθεί προεκλογικά με αρκετά στελέχη της.

Πραγματικά πρόσβαλε το κοινό αίσθημα και υποτίμησε τη νοημοσύνη μας καθώς στην ομιλία του, στη δημόσια συγκέντρωση στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, απέφυγε κάθε αναφορά στο Μακεδονικό θέμα και στη συνάντηση που είχε με τον Ζόραν Ζάεφ ενώ αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αλλά τι να μας πει αφού, ξεχνώντας τις προεκλογικές του υποσχέσεις κι αναιρώντας τα λεγόμενά του, είπε στον ομόλογό του ότι “η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί”. Είναι θλιβερό το γεγονός ότι η πολιτική και το ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας για την ομογένεια εξαντλείται στις προεκλογικές εκστρατείες. Και δυστυχώς στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης αρκούνται σε κολακείες και υποσχέσεις χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις που θα ενισχύσουν και θα καταστήσουν ουσιαστικές τις σχέσεις της ομογένειας με το μητροπολιτικό κέντρο… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε την πεπατημένη. Όμως οι περισσότεροι από εμάς δεν ξεχνούμε!!

Μπαμ – μπαμ από Ηλία Κασιδιάρη…

Ήμασταν οι πρώτοι, εδώ και 2 -3 χρόνια πίσω, που έγραφα πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην Χρυσή Αυγή! Που επεσήμανα ότι Νίκος Μιχαλολιάκος και Ηλίας Κασιδιάρης δεν μιλιούνται μεταξύ τους, προβλέποντας την εκλογική κατρακύλα του κόμματος και την μη είσοδο τους στη Βουλή!

Ας θυμηθούμε τι έγραφα μεταξύ των άλλων σε άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2017:

«…Γιατί, από ότι μαθαίνουμε, ο πρώτος που χάρηκε για το ότι χάλασε ο παραλίγο “αρραβώνας” Χρυσής Αυγής – Καρατζαφέρη, είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο οποίος είναι υπέρ του πολιτικού ανοίγματος της Χρυσής Αυγής σε στελέχη του πατριωτικού χώρου – όχι Μνημονιακούς – αντίθετα από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος θέλει το κόμμα “κλειστό” και ελεγχόμενο από τον δικό του πολιτικό περίγυρο, στον οποίο μάλλον δεν ανήκει πλέον ο Ηλίας Κασιδιάρης…»!

Στο ίδιο άρθρο ανέφερα επίσης:

«Είναι παράδοξο σε μια Ελλάδα που είναι τελευταία σε όλες τις διεθνείς οικονομικές μετρήσεις, στην οποία επί 7 χρόνια συντελείται ένας Αρμαγεδδών, όταν όλα τα Εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης αυξάνουν ραγδαία τα ποσοστά τους (στην Αυστρία παρά λίγο να γίνουν κυβέρνηση και στην Γαλλία είναι το πρώτο φαβορί), στη χώρα μας η Χρυσή Αυγή να έχει πιάσει “ταβάνι” στα εκλογικά, αλλά και δημοσκοπικά αποτελέσματα της, στην πορεία!

Τελικά, προβληματίζονται στη Χρυσή Αυγή; Αναζητούν το αίτιο της μη εκλογικής τους έκρηξης; Μήπως είναι πολλά τα προβλήματα, που δεν μπορούν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους…”; Θεωρώ πως αυτή η τελευταία αναφορά μου ήταν “προφητική” και είναι ο κύριος λόγος της διαφαινόμενης διάσπασης της Χρυσή Αυγής!»!

Όταν στις 18 Φεβρουαρίου 2017 έγραφα για ολική ρήξη του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη:

«Λέει ο θυμόσοφος λαός μας: “Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά”. Γι΄ αυτό δεν είναι ποτέ δυνατόν να λαθέψει! Έτσι και εμείς, όταν με δημοσιεύματά μας αναφερόμαστε σε ρήξη των σχέσεων Μιχαλολιάκου – Κασιδιάρη, ξέραμε τι ακριβώς λέγαμε, αφού οι πληροφορίες μας, “έρχονται” μέσα από τη Χρυσή Αυγή!

Συγκεκριμένα, τελευταία ενημέρωση που μας δόθηκε, είναι πως ο ένας περπατάει στο ένα πεζοδρόμιο και ο άλλος στο απέναντι πεζοδρόμιο!»!

Θα μου πείτε, τι μου ήρθε ξαφνικά και θυμήθηκα την Χρυσή Αυγή! Πάντως όχι αναίτια! Αφού η πληροφόρησή μου λέγει, ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, που έχει χαθεί από το πολιτικό προσκήνιο μετά την εκλογική συντριβή της Χ.Α., εξαντλώντας την αντιπολιτευτική του δεινότητα μόνο μέσα από τον Δήμο της Αθήνας, ετοιμάζεται για το μεγάλο μπαμ! Ένα μπαμ που θα είναι πολύ ισχυρό στο πολιτικό σκηνικό! Ετοιμάζει μαθαίνω, με πολύ προσεκτικά βήματα τον δικό του έμπιστο “στρατό”, χτίζοντας ταυτόχρονα ισχυρές συμμαχίες! Ενδεχομένως λοιπόν, και να περιμένει την κατάλληλη πολιτική ευκαιρία! Που δεν είναι άλλη, από την προσεχή έκρηξη του μεταναστευτικού προβλήματος! Όπου έχει τεράστιο ηθικό πλεονέκτημα, από τη στιγμή που ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η οικογενειακή του παρέα δεν μπορούν να ανταποκριθούν, όπως ο ελληνικός λαός απαιτεί!!