Η Έλενα Ράπτη στο ΥΠΕΝ με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό All For Blue - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Η Έλενα Ράπτη στο ΥΠΕΝ με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό All For Blue

featured image

Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, σε συνέχεια των περιβαλλοντικών της πρωτοβουλιών επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 μαζί με την ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού All For Blue Κατερίνα Τοπούζογλου τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στο γραφείο του.

Ο κ. Χατζηδάκης ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του οργανισμού για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, την αποφυγή πλαστικών και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση των πολιτών και άκουσε με προσοχή τις προτάσεις της κ. Τοπούζογλου για την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης.

Ο υπουργός επισήμανε πως είναι βασική προτεραιότητα τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού, του κ. Μητσοτάκη, όσο και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η απαγόρευση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης μέχρι το 2021, ώστε να φτάσει η Ελλάδα χώρες που είναι στην πρωτοπορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμμαχίας του Υπουργείου με φορείς, οργανώσεις και πολίτες για τη μάχη ενάντια στην πλαστική ρύπανση, εξετάζεται η συνεργασία του Υπουργείου και με τον οργανισμό All For Blue.

Η Έλενα Ράπτη είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου, η οποία είναι αρμόδια επί θεμάτων που αφορούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο Υπουργείο Τουρισμού.