Θεοδωρικάκος: Ώρα ευθύνης για το πολιτικό σύστημα στην ψήφο των απόδημων - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Θεοδωρικάκος: Ώρα ευθύνης για το πολιτικό σύστημα στην ψήφο των απόδημων

featured image

«Είναι μια ώρα ευθύνης για το πολιτικό σύστημα, να δείξει ότι μπορεί να κάνει το αυτονόητο και το λογικό», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχετικά με το ζήτημα της διευκόλυνσης των Ελλήνων του εξωτερικού, ώστε να μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

Ο υπουργός κάλεσε την αντιπολίτευση να ανταποκριθεί σε όσα προβλέπει το Σύνταγμα, «χωρίς να παρασυρθεί από μικροκομματικές σκοπιμότητες και συμφέροντα».

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυβέρνηση θέλει η ψήφος των απόδημων να είναι ισοδύναμη με εκείνη των Ελλήνων που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εσωτερικό.

Επιπλέον, σημείωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν Έλληνες δύο κατηγοριών και εκείνοι που βρίσκονται στο εξωτερικό για να σπουδάσουν ή να εργαστούν να μη μπορούν να ψηφίσουν». Υπογράμμισε, μάλιστα, πως όσοι αρνούνται να διευκολύνουν τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στο τόπο κατοικίας τους, ουσιαστικά δίνουν το δικαίωμα ψήφου μόνο σε εκείνους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν στη χώρα τους.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως θα ζητηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών σε όσους επιθυμούν να ψηφίσουν να κάνουν αίτηση και τα στοιχεία τους θα διασταυρωθούν για να διαπιστωθεί αν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Και διευκρίνισε ότι οι Έλληνες που έχουν δηλώσει μόνιμη κατοικία το εξωτερικό και διατηρούν ΑΦΜ είναι περίπου 350.000, ενώ διαβεβαίωσε ότι η όλη διαδικασία θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και υπό τον έλεγχο όλων των κομμάτων.