Αυτοδιαλύεται πριν το τέλος του έτους η ΔΗΜ.ΑΡ. - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Αυτοδιαλύεται πριν το τέλος του έτους η ΔΗΜ.ΑΡ.

featured image

Την αυτοδιάλυση της Δημοκρατικής Αριστεράς αναμένεται να προτείνει ο πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος μέχρι το τέλος χρόνου.

Ήδη η ΔΗΜ.ΑΡ. συμμετέχει στη διαδικασία διεύρυνσης και μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός ευρύ προοδευτικού και δημοκρατικού μετώπου και τώρα σύμφωνα με πληροφορίες του θα αφομοιωθεί από τον νέο ΣΥΡΙΖΑ που ετοιμάζει ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Στα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ ο Θεοχαρόπουλος

Το σχέδιο έχει ως εξής. Εντός του έτους και σίγουρα πριν διεξαχθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται μεταξύ τελών Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου του 2020, η Δημοκρατική Αριστερά θα διεξαγάγει το δικό της συνέδριο με εισήγηση περί αυτοδιάλυσής της που αναμένεται να γίνει δεκτή.

Θυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο Συνασπισμός όταν πραγματοποιήθηκε η ομογενοποίηση των διαφόρων συνιστωσών. Τα ίδια βήματα θα ακολουθήσει και ο 41χρονος Θανάσης Θεοχαρόπουλος που θυμίζουμε ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 είχε εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας και ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διαγράφηκε από το κόμμα τον φετινό Ιανουάριο επειδή δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και στις 4 Μαΐου ορκίστηκε υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια του Νότιου Τομέα Αθηνών χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί και λίγες ημέρες αργότερα ορίστηκε διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνει ένας κύκλος ζωής 9 χρόνων

Όσον αφορά τη ΔΗΜ.ΑΡ. όλα δείχνει ότι κλείνει τον κύκλο της που άνοιξε στις 27 Ιουνίου 2010, όταν αποχώρησαν μέλη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας από το κόμμα μετά το 6ο Συνέδριο, με επικεφαλής το Φώτη Κουβέλη που ανέλαβε πρόεδρος του σχηματισμού και τρεις ακόμη βουλευτές (τους Θανάση Λεβέντη, Γρηγόρη Ψαριανό και Νίκο Τσούκαλη). Το σχηματισμό στήριξε επίσης η «Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς" αλλά και ο πρώην πρόεδρος του Κ.Κ.Ε. Εσωτερικού και της Ελληνικής Αριστεράς (ΕΑΡ) Λεωνίδας Κύρκος που έφυγε από τη ζωή ένα χρόνο αργότερα.