Νότης Μηταράκης: Παραμένει ως στόχος το κλείσιμο του καταυλισμού της ΒΙΟΑΛ - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Νότης Μηταράκης: Παραμένει ως στόχος το κλείσιμο του καταυλισμού της ΒΙΟΑΛ

featured image

«Το κλείσιμο του καταυλισμού της ΒΙΟΑΛ παραμένει ως στόχος» υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης στη Χίο.

Ο κ. Μηταράκης πάντως, χαρακτήρισε «αρνητική έκπληξη το μεταναστευτικό» για τη Νέα Δημοκρατία, λόγω των αυξημένων ροών τους τελευταίους μήνες προς τα νησιά.

Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε πως αναζητείται νέος χώρος, αποκλείοντας τη νότια Χίο λόγω μαστιχιού, και συνδέοντας το νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης με τη μελλοντική μεταφορά των δικαστικών φυλακών που σήμερα βρίσκονται στον αστικό ιστό της πόλης της Χίου.

Σε δήλωσή του, που μετέδωσε ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, ο κ. Μηταράκης σημείωσε, πως στόχος είναι η αποσυμφόρηση των νησιών, με παράλληλη εφαρμογή ενός πολύ αυστηρού πλαισίου για το άσυλο που θα συνοδεύεται και με ισχυροποίηση των θαλασσίων συνόρων μας.

Αυτή η αυστηρή πολιτική ασύλου, θα στηριχτεί πάνω στον καθορισμό των «ασφαλών χωρών» με βάση τις εμπόλεμες περιοχές. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο κ. Μηταράκης τόνισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως η κυβέρνηση φέρεται να είναι αποφασισμένη να το εφαρμόσει, ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις. και εκτός αντιπολίτευσης.