ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε την όρεξη του ΣΕΒ - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε την όρεξη του ΣΕΒ

featured image

Επίθεση προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το μηνιαίο δελτίο οικονομικής δραστηριότητας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων κάνοντας λόγο πως «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε την όρεξη του ΣΕΒ».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει αρχικά: «Καθεστώς φορολογικής ασυλίας του μεγάλου πλούτου και υιοθέτηση των θέσεων του ΔΝΤ σχετικά με τη μείωση του αφορολόγητου διεκδικεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, όπως προκύπτει από το μηνιαίο δελτίο οικονομικής δραστηριότητας που εξέδωσε».

«Το μέγεθος της απληστίας του ΣΕΒ είναι τέτοιο που φτάνει στο σημείο να ζητά την άρση των μέτρων στήριξης για τα χαμηλότερα εισοδήματα και, την ίδια στιγμή, απαιτεί να μειωθεί το αφορολόγητο, επικαλούμενος την "επέκταση της φορολογικής βάσης", όπως ακριβώς το ΔΝΤ. Επιπλέον, διεκδικεί τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, απειλώντας με την αποχώρηση επιχειρήσεων στο εξωτερικό», πρόσθεσε στη συνέχεια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Είναι πλέον σαφές πως ο ερχομός της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει ανοίξει για τα καλά την όρεξη της οικονομικής ελίτ της χώρας. Ο ΣΕΒ διεκδικεί καθεστώς πλήρους ασυδοσίας και ισοπέδωση των δυνάμεων της εργασίας. Από την πλευρά μας, ξεκαθαρίζουμε πως θα σταθούμε απέναντι στις επιδιώξεις αυτές και σε όσους πρόθυμους σπεύσουν να τις υλοποιήσουν. Στον αντίποδα των θέσεων του ΣΕΒ και της ΝΔ, η μόνη λύση για το μέλλον της χώρας είναι το μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίκαιη ανάπτυξη με επίκεντρο τις δυνάμεις της εργασίας, για το οποίο θέσαμε τις βάσεις κατά την κυβερνητική μας θητεία».