Πώς βγάζει τα λεφτά του ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Πώς βγάζει τα λεφτά του ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου

featured image

Ο Μέσι έβγαλε 127 εκατ. δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με το Forbes, κάνοντας σκόνη όλους τους άλλους αθλητές εκεί έξω.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς τα λεφτά του να τα βγάζει από το χρυσό ποδοσφαιρικό του συμβόλαιο, είναι στην ουσία οι συμφωνίες που έχει με τις Huawei, Gatorade, Pepsi και Adidas αυτές που του αποφέρουν το κατιτίς παραπάνω.

Παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή στην Ισπανία το 2016 και πλήρωσε πρόστιμο 250.000 δολαρίων, παραμένει πάμπλουτος και δημοφιλέστατος. Και σωστός ερημίτης φυσικά, καθώς το μόνο που γνωρίζουμε γι’ αυτόν είναι πως ζει σε μια βίλα σε προάστιο της Βαρκελώνης με τη γυναίκα και τα τρία του παιδιά. Τα υπόλοιπα είναι σωστό μυστήριο.

Ο Μέσι καθάρισε λοιπόν 127 εκατ. δολάρια μεταξύ Ιουνίου 2018 και Ιουνίου 2019, με τα 80 από αυτά να προκύπτουν ετησίως από το χρυσό συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα του 2017. Άλλα 35 εκατομμύρια έβγαλε φέτος από τις διαφημιστικές συμφωνίες.

Από την Adidas και μόνο καθαρίζει 12 εκατ. δολάρια τον χρόνο, κάτι που γίνεται από το 2017. Προσθέστε εδώ τα συμβόλαια με Huawei, Gatorade, Mastercard και Pepsi, μεταξύ άλλων, και βλέπετε πού πάει το πράγμα.

Ο Μέσι συνεργάστηκε φέτος με την Jacob & Co. για να λανσάρει τη δική του σειρά ρολογιών (JACOB&MESSI), στα οποία περιλαμβάνεται και ένα με διαμάντια αξίας 150.000 δολαρίων.

Από τις φωτογραφίες που ανεβάζει στο Instagram φαίνεται πως ζει μια ζωή στη χλιδή και την πολυτέλεια. Όταν δεν κάνει διακοπές με την οικογένεια, τρέχει το φιλανθρωπικό του ίδρυμα (Lionel Messi Foundation), το οποίο ασχολείται με τα μη προνομιούχα παιδιά του πλανήτη.