H Φλαμένγκο δεν καλεί τον Μπολσονάρου στον τελικό του Λιμπερταδόρες επειδή θαυμάζει τον Πινοσέτ - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

H Φλαμένγκο δεν καλεί τον Μπολσονάρου στον τελικό του Λιμπερταδόρες επειδή θαυμάζει τον Πινοσέτ

featured image

Πηγές από την βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα της Φλαμένγκο διαρρέουν πως ο σύλλογος δεν πρόκειται να προσκαλέσει τον Πρόεδρο της χώρας Zαΐχ Μπολσονάρου να παραστεί στον τελικό του κυπέλλου Κόπα Λιμπερταδόρες στο Σαντιάγο της Χιλής, στις 23 Νοεμβρίου, λόγω του θαυμασμού που έχει εκφράσει ο Πρόεδρος για τον πρώην δικτάτορα Αουγούστο Πινοσέτ.

Όπως γράφει στο ιστολόγιό του ο δημοσιογράφος Μάουρου Σέζαρ Περέιρα, ο Μπολσονάρου δεν θα προσκληθεί γιατί η παρουσία του στο Στάδιο Νασιονάλ του Σαντιάγο—που κατά την έκρηξη του πραξικοπήματος του Πινοτσέτ το 1973 υπήρξε τόπος φυλάκισης και κολαστήριο βασανιστηρίων για τους αντιφρονούντες—θα αποτελούσε προσβολή στη μνήμη των θυμάτων.

Πάντως φήμες θέλουν, ο τόπος διεξαγωγής του τελικού Φλαμένγκο-Ρίβερ Πλέιτ να αλλάζει τελικά, καθώς η Χιλή εξακολουθεί να συνταράσσεται από τον κοινωνικό αναβρασμό και τα επεισόδια.

Νωρίτερα, η εφημερίδα O Globo είχε γράψει πως ο Μπολσονάρου θα προσκληθεί να παρακολουθήσει τον τελικό. Όμως ο σύλλογος ακόμη δεν έχει απευθύνει κάποια πρόσκληση, καθώς ο Πρόεδρος στο παρελθόν είχε προσβάλει τη μνήμη του πατέρα της πρώην Προέδρου της Χιλής και νυν επίτροπου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ, ο οποίος είχε βασανισθεί και δολοφονηθεί από τη χούντα του Πινοτσέτ. Αλλά ο Μπολσονάρου έχει δηλώσει θαυμασμό και για άλλες παρόμοιες, αιμοσταγείς, προσωπικότητες, όπως τον συνταγματάρχη Κάρλους Αλμπέρτου Μπριλιάντσι Ούστρα. Έναν αξιωματικό που η συμμετοχή του στην βίαιη καταστολή έχει σημαδεύσει την πρόσφατη ιστορία της Βραζιλίας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιες πηγές της Φλαμένγκο τονίζουν πως εάν προσκαλούσαν τον Μπολσονάρου θα ισοδυναμούσε με το να στείλουν λάθος μήνυμα στον λαό της Χιλής και να τον στρέψουν εναντίον της ομάδας. Ιδίως σε μία τόσο έντονα φορτισμένη πολιτικά στιγμή.