Να πόσα βγάζουν οι πιο ακριβοπληρωμένοι του βόλεϊ - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Να πόσα βγάζουν οι πιο ακριβοπληρωμένοι του βόλεϊ

featured image

Το βόλεϊ έχει το δικό του φανατικό κοινό, κι έτσι η επαγγελματική ενασχόληση με το σπορ μπορεί να γίνει αρκετά επικερδής.

Και είναι μάλιστα ένα από τα ελάχιστα αθλήματα όπου οι καλύτερα αμειβόμενοι αθλητές είναι γυναίκες.

Μόνο που η αναλογία των ποσών είναι τραγική για τον χώρο του βόλεϊ. Εκεί όπου ένας μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ το λιγότερο που μπορεί να παίρνει είναι 800.000 δολάρια, για τον αντίστοιχο παίκτη του βόλεϊ το ταβάνι στο συμβόλαιό του θα είναι μόλις… 100.000 δολάρια τον χρόνο.

Τα δεκάδες εκατομμύρια που παίρνουν οι κορυφαίοι της μπάλας και του μπάσκετ είναι απαγορευτικά ποσά για τον κόσμο του βόλεϊ. Παρά το γεγονός ότι τα διαφημιστικά έσοδα και οι χορηγίες έχουν ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Ας δούμε και μερικά παραδείγματα. Το Νο 1 αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο βόλεϊ σε επίπεδο απολαβών είναι ο Wilfredo Leon, ο οποίος καθαρίζει λιγότερο από 1,5 εκατ. δολάρια ετησίως. Όσο κάποιος που σπανίως σηκώνεται από τον πάγκο στο ΝΒΑ δηλαδή!

Ο 26χρονος Κουβανο-Πολωνός αφήνει για λίγο πίσω του τον Earvin N’Gapeth, τον 28χρονο γάλλο διεθνή με το χρυσό συμβόλαιο των 1,35 εκατ. δολαρίων.

Τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος, ο 31χρονος Πολωνός Bartosz Kurek, που μόλις και μετά βίας ξεπερνά το 1 εκατ. δολάρια.

Τρανά ονόματα του χώρου, όπως οι Robertlandy Simοn, Dmitriy Muserskiy, Aleksandar Atanasijevic, György Grozer, Matt Anderson, Maxim Mikhaylov και Ivan Zaytsev, παίρνουν από 600.000-900.000 δολάρια τον χρόνο…

Πηγή: www.newsbeast.gr