Μητσοτάκης Όχι υπό καθεστώς εκβιασμών η επίλυση των διαφορών με την Τουρκία - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Μητσοτάκης Όχι υπό καθεστώς εκβιασμών η επίλυση των διαφορών με την Τουρκία

featured image

Θετικός στην επίλυση των ελληνοτουρκικών θεμάτων, όχι όμως «υπό καθεστώς πιέσεων κι εκβιασμών», εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σχετικά με τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Όταν προσφύγουμε στη Χάγη για να λύσει τη διαφορά μας με την Τουρκία, θα πρέπει να είμαστε αφενός απολύτως σίγουροι ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Και αφετέρου απολύτως έτοιμοι να δεχτούμε την τελική απόφαση ενός τέτοιου διεθνούς οργάνου», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο πρωθυπουργός μίλησε για την επικείμενη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον, αποκαλύπτοντας ότι θα συζητήσει την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, F-35, όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.

«Ελλάδα κι ΗΠΑ βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ. Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος σύμμαχος της Αμερικής και περιμένω αυτό να επιβεβαιωθεί όχι μόνο στα λόγια, αλλά και με πράξεις. Μπορούμε να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο την αμυντική μας συνεργασία, παραδείγματος χάριν στον τομέα των drones. Και θα ξεκινήσουμε επίσης τη συζήτηση ώστε να αποκτήσουμε , σε βάθος χρόνου κι όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, αεροσκάφη F-35», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη σαφή βούληση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την πάταξη της ανομίας.

«Η τρομοκρατία θα τσακιστεί! Δε θα παταχθεί. Θα τσακιστεί! Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες», τόνισε. Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στον υπουργό προστασίας του Πολίτη, απορρίπτοντας τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας.

Επέμεινε πάντως στην ανάγκη για διερεύνηση των οποίων καταγγελιών, λέγοντας πως αν υπήρξαν μεμονωμένες συμπεριφορές που ξεπέρασαν τα όρια, αυτές θα ελεγχθούν και θα αποδοθούν ευθύνες.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, υποστηρίζοντας ότι θα κατατεθεί σχέδιο νόμου στη Βουλή εντός Ιανουαρίου το οποίο θα επαναφέρει το μπόνους κλιμακωτά.

Όσον αφορά το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άνοιξε τα χαρτιά του.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ