Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν: Επικοινωνία Μητσοτάκη - Πλακιωτάκη - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν: Επικοινωνία Μητσοτάκη - Πλακιωτάκη

featured image

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την ένοπλη επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το συμβάν και ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη να γίνουν από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας, όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτή η περιπέτεια να έχει αίσιο τέλος.

Μετά από την επίθεση των πειρατών που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο «HAPPY LADY» το πρωί της Τρίτης οι δράστες προχώρησαν στην απαγωγή οκτώ ναυτικών, μεταξύ των οποίων πέντε Ελλήνων. Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.


Στο πλοίο επέβαιναν 22 μέλη πλήρωμα. Μεταξύ των απαχθέντων είναι ακόμα δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε ο τραυματισμός ενός Έλληνα.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι από εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκε ο 35χρονος τρίτος μηχανικός ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Αμέσως, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ