Δημοσκόπηση MRB: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλουν οι πολίτες - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Δημοσκόπηση MRB: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλουν οι πολίτες

featured image

Αντίθετη σε ενδεχόμενο εκλογών πριν το τέλος της τετραετίας της κυβέρνησης είναι οι πολίτες, σύμφωνα με όσα δείχνει η δημοσκόπηση της MRB ου δημοσιεύσει η εφημερίδα Real.

Κι αυτό γιατί το 57,4% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί να δει να στήνονται κάλπες πριν το 2023, ενώ το 64,3% εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές.

Από την άλλη, 12,8% των πολιτών θέλει εκλογές σε 2 χρόνια και μόνο 10,2% θέλει άμεσα.

Σύμφωνα πάντα με την MRB, το ζήτημα που απασχολεί περισσότερο τους πολίτες είναι το μεταναστευτικό. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το ποιους τομείς θα έπρεπε να προσέξει περισσότερο η κυβέρνηση το 2020, το 72,3% των πολιτών αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό.

Ακολούθησε η πορεία της οικονομίας με 66,2%μ η κοινωνική σταθερότητα/δικαιοσύνη/συνοχή με 33,9%, οι φοροελαφρύνσεις για τα μεσαία στρώματα με 29%, η αστάθεια στην περιοχή μας με 22%, η πολιτική σταθερότητα στην χώρα με 20,7% και η σχέση της χώρας με τους εταίρους με 12,8%

Στο θέμα των Ελληνοτουρκικών και των εξελίξεων στην περιοχή, οι πολίτες σε ποσοστό 86,2% ζητούν από τα κόμματα να κάνουν διάλογο και να καταλήξουν σε μια κοινή στρατηγική.


Το 10% απαντά πως αυτό δεν είναι αναγκαίο, ενώ το 3,8% δεν παίρνει θέση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι… ευχές που θα κάνουν οι πολίτες το βράδυ της πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με την έρευνα, το 36,3% απάντησε πως θα ήθελε να βελτιώσει τα επαγγελματικά και τα οικονομικά του, το 31,3% πως θέλει ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον, το 19% να βελτιώσει ή να διατηρήσει τις σχέσεις του με τους δικούς του ανθρώπους.

10,7% θα ευχηθεί να ξαναμπορεί να κάνει σχέδια για το μέλλον ενώ 1,6% απάντησε ότι θέλει να έχει περισσότερο χρόνο στην διάθεσή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως «σαρώνει» στις επιλογές για το πρόσωπο της χρονιάς τόσο για τη χρονιά που φεύγει όσο και γι αυτήν που έρχεται.

Συγκεκριμένα, για το 2019 τον θεωρεί πρόσωπο της χρονιάς το 26%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 17,6%, ο Στέφανος Τσιτσιπάς με 10,8%, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 5,5% ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Ερντογάν με 3,9%.

Για το 2020 η πεντάδα είναι η εξής: Κυριάκος Μητσοτάκης: 25,6%, Αλέξης Τσίπρας 8,2%, Στέφανος Τσιτσιπάς 7,5%, Ερντογάν 6,2% και Τραμπ 3,9%.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ