Παππάς: Πτώση τζίρου 20% - 40% στην επαρχία, πώς σχετίζεται με το κοινωνικό μέρισμα - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Παππάς: Πτώση τζίρου 20% - 40% στην επαρχία, πώς σχετίζεται με το κοινωνικό μέρισμα

featured image

«Έχουμε ήδη ανακοινώσεις εμπορικών συλλόγων ανά τη χώρα, φαίνεται ότι η κατάσταση στην επαρχία είναι αρνητική, δυστυχώς, με μια πτώση του τζίρου από 20% έως 40% ανάλογα την περίπτωση και αυτό, δυστυχώς, είναι απόλυτη απόρροια της μη έγκυρης ως προς τον χρόνο και μη επαρκούς ως προς τον όγκο καταβολής του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο εκτός από αυτή καθαυτή «ένεση» στην αγορά είναι και διαμορφωτής ενός κλίματος».

Αυτό δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», για την κίνηση στην αγορά την εορταστική περίοδο.

«Όταν τα προηγούμενα τρία χρόνια έχουμε καταβολή μερίσματος που έφτασε να αφορά περίπου 3,5 εκατ. συμπολίτες μας και κάτι παραπάνω, είναι ένα καταφανές πισωγύρισμα, όταν το συνολικό κονδύλι του κοινωνικού μερίσματος πάει από τα 750 εκατ. που είχε δώσει η δική μας διακυβέρνηση στα 250 εκατ. ευρώ και έχεις 3 εκατομμύρια κόσμο να μην το λαμβάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, ότι, «είναι απολύτως λογικό να επηρεάστηκε η αγορά. Δυστυχώς, δεν βαδίζει σωστά η κυβέρνηση ως προς τις οικονομικές επιλογές και αυτό έχει αποτύπωμα και είναι ένα μεγάλο δίδαγμα, ένα δίδαγμα ότι τα συμφέροντα της μεσαίας τάξης είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων, διότι είναι η κατανάλωση των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων αυτή η οποία στηρίζει με έναν τρόπο διατηρήσιμο τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης».

Ερωτηθείς για την πορεία της οικονομίας, ο κ. Παππάς απάντησε πως «εδώ έχουμε μια πραγματικότητα η οποία ″παγώνει″ το (έργο) Πάτρα-Πύργος, ″παγώνει″ τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, ″παγώνει″ το βόρειο και το νότιο τμήμα της Ε65, το μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο μετατίθεται για το μέλλον (…) Από πού θα προέλθει, λοιπόν, αυτή η αναπτυξιακή έκρηξη; Από την εμμονή στα μεγάλα πλεονάσματα, από μια πολιτική, η οποία αδυνατεί να κατανοήσει το πόσο κρίσιμο είναι να υπάρχει μια στοιχειώδης τόνωση της εσωτερικής ζήτησης, τη στιγμή που η παγκόσμια οικονομία εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης;».

Το μέγιστο «όπλο» της πατρίδας το διεθνές δίκαιο


Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Δώσαμε και την αναβάθμιση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας πριν την συνάντηση, δώσαμε υπόσχεση ότι θα μπούμε στο πρόγραμμα των F35 (…) και ήμασταν δυστυχώς η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία ανοιχτά υποστηρίξαμε την εξόντωση του Κασέμ Σουλεϊμανί, του αξιωματούχου του Ιράν, το λέω ως διαπίστωση (…) Θα πρέπει όλοι μας να μην ξεχνάμε ότι το μέγιστο, το ύψιστο όπλο της πατρίδας είναι το διεθνές δίκαιο μαζί με την αποτρεπτική της ικανότητα».

«Συνεπώς, δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων η Ελλάδα να δείχνει ότι μπορεί να συμβαδίζει με πρακτικές και επιλογές, οι οποίες παρεκκλίνουν από την εφαρμογή του, διότι την παρέκκλιση της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου είναι αυτό που ζητάει η Τουρκία μονίμως και για το Αιγαίο και για την Κύπρο και για τις ΑΟΖ και για τα ζητήματα που αφορούν την εξωτερική μας πολιτική», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το εάν τέθηκαν εμφατικά -από την ελληνική πλευρά- τα ζητήματα που αφορούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ο κ. Παππάς τόνισε πως «έγινε μια παρέμβαση ολίγων δευτερολέπτων από τον κ. Μητσοτάκη και εισέπραξε τη σιωπή του κ. Τραμπ (…)».

«Δεν έχουμε καταλάβει ακριβώς τι πήραμε, νομίζω ότι η πιο άστοχη στιγμή ήταν όταν ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Ελλάδα προβλέψιμο σύμμαχο. Ουδείς πρέπει να θεωρείται δεδομένος, προφανώς η Ελλάδα είναι μια χώρα του δυτικού κόσμου και είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά απέναντι και σε φίλους και σε συμμάχους και σε λιγότερο φίλους και λιγότερο συμμάχους, οφείλει να διασφαλίζει τα εθνικά της συμφέροντα (…)», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αβάσιμα τα περί ΠΑΣΟΚοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στη διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «τα περί ΠΑΣΟΚοποίησης είναι αβάσιμα και υποβολιμιαία καμιά φορά. Η διαδικασία της διεύρυνσης συνεχίζεται, συνεχίζεται με τρόπο εντυπωσιακό (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι μπορεί να διευρύνεται (…) Οι δημοκρατικές μας διαδικασίες και το κοινό μας κεκτημένο, η διακήρυξή μας και οι τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ των εκλογών και το πρόγραμμά μας, το οποίο θα συγκροτήσουμε με επικεφαλής στην επιτροπή τον Γιώργο Σταθάκη, αποτελούν τα εχέγγυα της αριστερής, προοδευτικής μας πορείας».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ