Η 34χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας προωθεί την 6ωρη εργασία τέσσερις φορές την εβδομάδα! - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Η 34χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας προωθεί την 6ωρη εργασία τέσσερις φορές την εβδομάδα!

featured image

Η 34χρονη Σάνα Μαρίν, η νεότερη πρωθυπουργός του κόσμου, ετοιμάζεται να προωθήσει ένα αρκετά επαναστατικό πρόγραμμα στη Φινλανδία, που προβλέπει 6ωρη εργασία τέσσερις φορές την εβδομάδα!

Έτοιμη να ταράξει τα νερά -παγκοσμίως- είναι η 34χρονη Σάνα Μαρίν, η νεότερη πρωθυπουργός του κόσμου.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Η Μαρίν, που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Φινλανδίας μετά την παραίτηση του Άντι Ρίνε (στο πρόσωπό της συμφώνησαν και τα πέντε κόμματα του κεντροαριστερού κυβερνητικού συνασπισμού), σκέφτεται να εφαρμόσει ένα επαναστατικό πρόγραμμα, προωθώντας την εξάωρη αντί για οκτάωρη εργασία και τέσσερις μέρες -αντί για πέντε- την εβδομάδα!


Όπως τόνισε σε δηλώσεις της, εκείνο που την ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ποιότητα ζωής των Φινλανδών, κάτι που εξαρτάται άμεσα από τις ώρες εργασίας τους και για αυτό ζητά περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

«Το οκτάωρο δεν είναι η υπέρτατη αλήθεια. Πιστεύω πως οι άνθρωποι μπορούν να εργάζονται λιγότερο, προκειμένου να τους προσφέρεται η δυνατότητα να έχουν περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους τους ή, τέλος πάντων, να κάνουν ό,τι επιθυμούν. Το εξάωρο είναι το επόμενο βήμα στα εργασιακά», είπε η Σάνα Μαρίν.

Σημειώνεται ότι, το 2015, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, είχε εφαρμοστεί η εξάωρη εργασία για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Μάλιστα, ο μισθός είχε παραμείνει ο ίδιος και αποτέλεσμα του όλου εγχειρήματος ήταν οι εργαζόμενοι να είναι πιο χαρούμενοι, πιο ικανοποιημένοι, πιο υγιείς και περισσότερο παραγωγικοί. [/expander_maker]

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ