Αγόρασε ένα ρολόι Ρόλεξ πριν 35 χρόνια για 345 δολάρια και όταν έμαθε τη σημερινή του αξία έπεσε στο πάτωμα - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Αγόρασε ένα ρολόι Ρόλεξ πριν 35 χρόνια για 345 δολάρια και όταν έμαθε τη σημερινή του αξία έπεσε στο πάτωμα

featured image

Rolex 345 δολαρίων – Αληθινή ιστορία: Πρόκειται για την ιστορία ενός άνδρα. Ο συγκεκριμένος άνδρας προχώρησε στην αγορά ενός Rolex, το 1974. Ωστόσο, η αγορά του ήταν απόλυτα επιτυχημένη, καθώς αργότερα κόστιζε πάρα πολλά λεφτά.

Rolex 345 δολαρίων – Αληθινή ιστορία: Πόσο κόστιζε τελικά, το ρολόι

Ένας άνδρας είχε αγοράσει ένα ρολόι Rolex το 1974. Έπεσε κυριολεκτικά στο έδαφος όταν έμαθε πόσο αξίζει σήμερα από έναν εκτιμητή. Το περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες, για λογαριασμό της σειράς του PBS “Antiques Roadshow”. Η σειρά ταξιδεύει κάθε εβδομάδα σε κάποια πόλη των ΗΠΑ αναζητώντας πολύτιμες αντίκες.

Στο επεισόδιο της Δευτέρας, ένας βετεράνος της πολεμικής αεροπορίας έφερε το αφόρετο Rolex Oyster Cosmograph με αριθμό αναφοράς No. 6263 στους εκτιμητές, που είχαν σταθμεύσει στο Μπονάντσαβιλ του Φάργκο, στη Βόρεια Ντακότα. Όταν έμαθε πως το ρολόι του θα μπορούσε να πιάσει τουλάχιστον 400.000 δολάρια σε έναν πλειστηριασμό, ο άνδρας έπεσε στο έδαφος με έναν σχεδόν χορευτικό τρόπο, μη μπορώντας να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

«Είσαι καλά;», τον ρώτησε ο εκτιμητής. Αφού σηκώθηκε, πληροφορήθηκε πως ειδικά το δικό του ρολόι, θα πωλείτο ακόμα περισσότερο σε έναν πλειστηριασμό, πιάνοντας 500.000 με 700.000 δολάρια, καθώς ήταν πρακτικά αφόρετο, σε άψογη κατάσταση, με το κουτί του και όλα τα έγγραφα γνησιότητας.


Rolex 345 δολαρίων – Αληθινή ιστορία: Η παραγγελία και η παράδοση

Όπως είπε ο βετεράνος, αποφάσισε να αγοράσει το ρολόι, επειδή είχε ακούσει πως είναι ιδανικό για καταδύσεις. Το είχε παραγγείλει τον Νοέμβριο του 1974 και τελικά του παραδόθηκε τον Απρίλιο του 1975.

Τότε του είχε κοστίσει σχεδόν ένα ολόκληρο μηνιάτικο, παρά την γενναία έκπτωση 10%, και τελικά αποφάσισε ότι «παραήταν καλό για να το βυθίζει στο αλμυρό νερό.

Ωστόσο δεν το φόρεσε ούτε έξω από το νερό και το ρολόι φυλάχθηκε για σχεδόν 40 χρόνια σε μία θυρίδα ασφαλείας, από την οποία το έβγαλε ελάχιστες φορές μόνο για να το δει, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί σε άψογη κατάσταση. Ο βετεράνος έχει κρατήσει ακόμα και την εγγύηση, την αυθεντική μπροσούρα για τους συλλέκτες και τα δύο κουτιά συσκευασίας μέσα στα οποία του εστάλη το πολύτιμο ρολόι.

Το συγκεκριμένο μοντέλο προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών συλλεκτών καθώς ο Πωλ Νιούμαν φορούσε έναν τέτοιο κοσμογράφο στο φιλμ του 1969 “Winning”, όπως εξηγεί ο εκτιμητής Πίτερ Πλέινς. «Είναι ένα θαυμάσιο εύρημα. Ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα “Πωλ Νιούμαν” και δεν νομίζω πως υπάρχει πουθενά στον κόσμο κάποιο σε καλύτερη κατάσταση».

Πηγή: www.enimerotiko.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ